//
EUROPARLAMENTARUL VICTOR NEGRESCU, DEMERS PENTRU PROTEJAREA SECURITĂȚII ALIMENTARE Reviewed by Momizat on . Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat Comisiei Europene să acționeze pentru protejarea securității alimentare și a populației afectate de secetă și feno Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat Comisiei Europene să acționeze pentru protejarea securității alimentare și a populației afectate de secetă și feno Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » EUROPARLAMENTARUL VICTOR NEGRESCU, DEMERS PENTRU PROTEJAREA SECURITĂȚII ALIMENTARE

EUROPARLAMENTARUL VICTOR NEGRESCU, DEMERS PENTRU PROTEJAREA SECURITĂȚII ALIMENTARE

EUROPARLAMENTARUL VICTOR NEGRESCU, DEMERS PENTRU PROTEJAREA SECURITĂȚII ALIMENTARE

Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat Comisiei Europene să acționeze pentru protejarea securității alimentare și a populației afectate de secetă și fenomenele meteorologice extreme.

Într-un comunicat de presă transmis de PSD se arată: ”Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat executivului european, printr-o interpelare, să acționeze pentru declanșarea mijloacelor financiare și tehnice existente pentru protejarea securității alimentare și a populației afectate de secetă și fenomenele meteorologice extreme pe care le traversează România și alte state europene.

Reprezentantul României în Parlamentul European a atras atenția asupra creșterii alarmante a riscului de secetă în paralel cu fenomenele de ploi, furtuni și grindină și a problemelor pe care acestea le generează asupra populației, sectorului agricol și asupra securității alimentare.

Am solicitat Comisiei Europene să acționeze pentru declanșarea mijloacelor financiare și tehnice existente pentru protejarea securității alimentare și a populației afectate de secetă și fenomenele meteorologice extreme pe care le traversează România și alte state europene.

În calitate de membru în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European și de raportor alternativ pe bugetul european, am interpelat, de asemenea, executivul european privind posibilitatea optimizării planurilor de redresare și reziliență și finanțarea, prin bugetul european pe termen lung, a unor mecanisme specifice de sprijin pentru astfel de situații, a precizat europarlamentarul social-democrat, Victor Negrescu, în solicitarea sa.

Conform datelor oferite publicității de autoritățile naționale, peste 70% din teritoriul României este afectat de diverse faze ale secetei pedologice, se precizează în comunicatul PSD.

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.