//
GABRIEL PLĂIAŞU, DEPUTAT PNL DE DÂMBOVIŢA, ÎNTREBARE ADRESATĂ MINISTRULUI EDUCAŢIEI, PE TEMA MICROBUZELOR ŞCOLARE Reviewed by Momizat on . Multe localităţi din judeţ au nevoie de câte un microbuz destinat transportului şcolar. Asta pentru că, fie cel de care beneficiază acum elevii este destul de v Multe localităţi din judeţ au nevoie de câte un microbuz destinat transportului şcolar. Asta pentru că, fie cel de care beneficiază acum elevii este destul de v Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » GABRIEL PLĂIAŞU, DEPUTAT PNL DE DÂMBOVIŢA, ÎNTREBARE ADRESATĂ MINISTRULUI EDUCAŢIEI, PE TEMA MICROBUZELOR ŞCOLARE

GABRIEL PLĂIAŞU, DEPUTAT PNL DE DÂMBOVIŢA, ÎNTREBARE ADRESATĂ MINISTRULUI EDUCAŢIEI, PE TEMA MICROBUZELOR ŞCOLARE

GABRIEL PLĂIAŞU, DEPUTAT PNL DE DÂMBOVIŢA, ÎNTREBARE ADRESATĂ MINISTRULUI EDUCAŢIEI, PE TEMA MICROBUZELOR ŞCOLARE

Multe localităţi din judeţ au nevoie de câte un microbuz destinat transportului şcolar. Asta pentru că, fie cel de care beneficiază acum elevii este destul de vechi, fie pentru că au fost comasate şcolile din localitatea respectivă şi s-a mărit numărul elevilor care trebuie să facă naveta spre şcoala de centru. La aceste situaţii se adaugă contextul actual care presupune asigurarea distanţării elevilor şi în mijloacele de transport şcolar. Pe acest subiect, deputatul PNL de Dâmboviţa Gabriel Plăiaşu a adresat o Întrebare Ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu:

            În ultima perioadă, mai mulți reprezentanţi ai Unităților Administrativ Teritoriale din judeţul Dâmboviţa mi-au solicitat informații legate de perspectiva repartizării unor microbuze destinate transportului copiilor la unităţile de învăţământ şi, după cursuri, către domiciliul acestora.

            Dotarea comunităţilor locale cu noi microbuze şcolare este cu atât mai necesară cu cât multe dintre parcurile auto sunt învechite, iar cheltuielile de întreținere a maşinilor destinate transportului şcolar au crescut semnificativ. De asemenea, în ultima perioadă, multe unităţi de învăţământ au fost comasate, ceea ce înseamnă că a crescut numărul elevilor care au nevoie de un mijloc sigur de transport până la şcoala de centru şi de la cursuri, acasă. Nu în ultimul rând, situaţia actuală impune ca microbuzul şcolar să transporte un număr mai mic de elevi simultan, pentru a fi respectată măsura distanţării fizice, situaţie în care un microbuz trebuie să facă mai multe curse pentru a  transporta toţi elevii la şcoală şi apoi acasă, în condiţii de siguranţă.  

            Pentru județul Dâmbovița, la acest moment, se estimează un necesar de 100 de microbuze şcolare.

Față de cele prezentate mai sus, vă rog, domnule ministru, să ne precizați următoarele:

  • Va continua programul de dotare a Unităților Administrativ Teritoriale cu microbuze școlare?
  • Când vor fi alocate sumele necesare achiziţionării microbuzelor şcolare solicitate de Unităţile Administrativ Teritoriale?

Deputatul liberal Gabriel Plăiaşu i-a solicitat ministrului răspuns scris.

About The Author

Number of Entries : 1761

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.