//
GABRIEL PLĂIAŞU, DEPUTAT PNL – ÎNTREBARE ADRESATĂ MINISTRULUI ECONOMIEI, PE TEMA COS TÂRGOVIŞTE Reviewed by Momizat on . Gabriel Plăiaşu, deputat PNL Dâmboviţa, a adresat o Întrebare ministrului Economiei, Claudiu Năsui, pe tema situaţiei în care se află Combinatul de Oţeluri spev Gabriel Plăiaşu, deputat PNL Dâmboviţa, a adresat o Întrebare ministrului Economiei, Claudiu Năsui, pe tema situaţiei în care se află Combinatul de Oţeluri spev Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » GABRIEL PLĂIAŞU, DEPUTAT PNL – ÎNTREBARE ADRESATĂ MINISTRULUI ECONOMIEI, PE TEMA COS TÂRGOVIŞTE

GABRIEL PLĂIAŞU, DEPUTAT PNL – ÎNTREBARE ADRESATĂ MINISTRULUI ECONOMIEI, PE TEMA COS TÂRGOVIŞTE

GABRIEL PLĂIAŞU, DEPUTAT PNL – ÎNTREBARE ADRESATĂ MINISTRULUI ECONOMIEI, PE TEMA COS TÂRGOVIŞTE

Gabriel Plăiaşu, deputat PNL Dâmboviţa, a adresat o Întrebare ministrului Economiei, Claudiu Năsui, pe tema situaţiei în care se află Combinatul de Oţeluri speviale din Târgovişte. Parlamentarul a solicitat ministrului un răspuns pe marginea stadiului în care se află procedura de preluare, de către stat, a activelor funcţionale, în contul creanţelor Combinatului:

”Pentru platforma industrială a întregului județ Dâmbovița, fostul Combinat de Oțeluri Speciale din Târgoviște a jucat un rol extrem de important în plan economic și, mai ales, social.

O privatizare defectuoasă a răpit dreptul acestei valoroase societăți comerciale la o dezvoltare și modernizare firească în contextul necesităților de materiale finite (ex. fier beton) de care România are atâta nevoie în prezent, din dorința de a reduce semnificativ importurile.

Spre finalul anului 2020, în existența Combinatului de Oţeluri Speciale din Târgovişte a apărut o rază de speranță datorită preocupărilor conducerii Ministerului Economiei în frunte cu dl. Ministru Virgil Popescu și a doamnei Secretar de Stat, Daniela Nicolescu, în sensul în care s-a luat decizia preluării unor active viabile la Ministerul Economiei, în contul creanței către bugetul de stat.

S-a deschis un larg dialog pe această temă cu liderii de sindicat din cadrul societăţii amintite şi s-a convenit că toată lumea ar avea de câștigat din valorificarea creanţei. Pe de o parte, muncitorii și specialiștii care își văd salvate locurile de muncă, autoritatea locală prin încasarea de taxe și impozite și nu în ultimul rând, Statul roman care-și vede rezolvată o mare problemă în perspectiva investițiilor în infrastructură.

 Domnule Ministru, vorbim, în concluzie, despre o capacitate viabilă de producție în spațiul Oțelăriei Electrice nr. 2 (OE2) capabilă să realizeze 20.000 tone/lună de fier beton care ar avea în România piață de desfacere garantată.

Având în vedere situația de fapt, vă rog, domnule ministru, să îmi comunicați care este în prezent stadiul procesului de preluare la Ministerul Economiei a activului viabil identificat în spațiul fostului Combinat de Oțeluri Speciale Târgoviște – procedură demarată în cursul anului 2020 ?”. Parlamentarul a solicitat răspuns scris.

About The Author

Number of Entries : 1083

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.