//
DECLARAŢIE POLITICĂ A DEPUTATULUI GEORGICĂ DUMITRU Reviewed by Momizat on . Moţiunea opoziţiei – Manipulare, Trucuri ieftine, Omiterea adevărului Stimaţi colegi, Am studiat textul moţiunii simple, ai căror autori s-au străduit cât au pr Moţiunea opoziţiei – Manipulare, Trucuri ieftine, Omiterea adevărului Stimaţi colegi, Am studiat textul moţiunii simple, ai căror autori s-au străduit cât au pr Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » DECLARAŢIE POLITICĂ A DEPUTATULUI GEORGICĂ DUMITRU

DECLARAŢIE POLITICĂ A DEPUTATULUI GEORGICĂ DUMITRU

Georgica-Dumitru-782x1024_mica

Moţiunea opoziţiei – Manipulare, Trucuri ieftine, Omiterea adevărului

Stimaţi colegi,

Am studiat textul moţiunii simple, ai căror autori s-au străduit cât au priceput de bine să zugrăvească un tablou în culori cât mai cenuşii al stării economiei româneşti. În rezumat, prima parte a moţiunii nu ne prezintă altceva decât un atac furibund la adresa doamnei ministru Petrescu, dar şi o jonglerie destul de comună, cu termeni şi cifre seci. Semnatarii văd exclusiv partea goală a paharului şi nu spun tot adevărul pentru a descrie realitatea economică, aşa cum este: şi în primul trimestru, şi în trimestrul al doilea, România s-a situat între ţările U.E. cu cea mai mare rată de creştere economică, într-un context politic internaţional extrem de dificil, referindu-mă aici concret şi la conflictul din estul Ucrainei.

Se vorbeşte ceva mai departe despre sacrificarea investiţiilor publice, pusă tot pe seama aşa – zisei incapacităţi a Ministerului Finanţelor de a colecta veniturile din economie.

Nu se suflă în schimb o vorbă despre efortul financiar extraordinar pe care îl presupune îndreptarea unor uriaşe nedreptăţi la care românii au fost supuşi de guvernările anterioare cum nu se spune nimic nici despre ratele la împrumuturile angajate în aceeaşi perioadă.

De asemenea, se vorbeşte în textul moţiunii despre lipsa unor soluţii concrete pe termen lung sau a unor măsuri realiste şi durabile care să ţină cont de oameni. Nimic mai fals! Tocmai preocuparea pentru soluţii realiste, cu impact pozitiv asupra populaţiei pe termen lung, este prioritară pentru actualul Executiv şi Ministerul de Finanţe. Drept dovadă stau măsurile susţinute de Guvern, prin Ministerul Finanţelor Publice, menite să aducă un plus bugetelor locale, cu alte cuvinte, să genereze surse financiare din care să se realizeze proiecte de dezvoltare cu impact direct, nemijlocit asupra comunităţilor locale. Mă refer aici la susţinerea reducerii cotei de impozit pe construcţii speciale – de la 1,5% la 1%, adică o reducere consistentă de 33%, ceea ce se traduce implicit în diminuarea poverii fiscale pentru mediul de afaceri, sumele încasate urmând să fie repartizate bugetelor locale. Recalcularea noilor redevenţe şi alocarea bugetelor locale a unei părţi din cota pe aceste redevenţele încasate pentru activităţi de exploatare a zăcămintelor sunt alte preocupări prioritare. Şi tot pentru oameni!

În altă ordine de idei, opoziţia nu poate ierta Guvernului Ponta curajul de a legifera reducerea C.A.S. şi reacţionează precum personajele din povestea cu drobul cu sare.

Reacţiile „jucătorilor” din economia românească, reprezentanţi ai unor firme de producţie importante, contrazic tot jocul manipulărilor panicarde practicat de opoziţia în degringoladă şi vad scăderea C.A.S. ca pe o măsură benefică, „o gură de oxigen pentru economie”.

Încă o remarcă: textul moţiunii abundă în cifre şi date oferite de instituţii de profil, în condiţiile în care asupra Guvernului, în general şi dar şi asupra Ministerului de Finanţe sunt lansate acuzaţii în sensul că nu există transparenţă la cheltuirea banului public.

Vă mai reţin atenţia doar cu o scurtă concluzie: de la bun început doamna ministru Petrescu a fost primită cu răceală şi transformată aproape imediat într-o ţintă predilectă a comunicatorilor opoziţiei, iar textul prezentei moţiuni nu face decât să confirme că această atitudine a devenit stereotip.

Vorbeam mai devreme de nişte reparaţii morale şi trebuie spus, în acest context, că amnistierea fiscală a unor categorii de persoane, asumată de actualul Executiv, se încadrează în acest gen de măsuri, pentru că oameni nevinovaţi, mulţi dintre ei cu resurse limitate, nu trebuie să plătească pentru incompetenţa unor funcţionari şi chiar politicieni – aşa cum s-a întâmplat în perioada 2010 – 2011, când veniturile românilor au fost drastic reduse, sub imperativul declarat al scoaterii ţării din criză, cu promisiunea că austeritatea astfel impusă va fi resimţită doar pentru o perioadă scurtă de timp. Ceea ce, din păcate, nu s-a întâmplat.

Guvernul Ponta a făcut şi face ceea ce a promis, în ciuda tuturor dificultăţilor şi presiunilor din partea opoziţiei care, în mod absolut inadmisibil, îşi continuă atacurile încercând să exporte disputele interne ajungând cu petiţii până la uşile cancelariilor europene.

Că adevărul are o singură faţă, rezidă inclusiv din câştigul imens pe care-l are România odată cu desemnarea Corinei Creţu în funcţia de comisar pe Politică Regională şi totodată un succes personal al premierului Victor Ponta care a completat eficient eforturile diplomaţiei româneşti.

Deputat,

Georgică Dumitru

 

 

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.