//
GRĂDINIȚĂ NOUĂ PENTRU CEI 40 DE PREȘCOLARI DIN SATUL MERIȘU, COSTEȘTII DIN VALE Reviewed by Momizat on . Cei 40 de preșcolari din satul Merișu, Costeștii din Vale, pot să învețe și să se joace într-o grădiniță nouă, care dispune de două săli de clasă spațioase și m Cei 40 de preșcolari din satul Merișu, Costeștii din Vale, pot să învețe și să se joace într-o grădiniță nouă, care dispune de două săli de clasă spațioase și m Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » GRĂDINIȚĂ NOUĂ PENTRU CEI 40 DE PREȘCOLARI DIN SATUL MERIȘU, COSTEȘTII DIN VALE

GRĂDINIȚĂ NOUĂ PENTRU CEI 40 DE PREȘCOLARI DIN SATUL MERIȘU, COSTEȘTII DIN VALE

GRĂDINIȚĂ NOUĂ PENTRU CEI 40 DE PREȘCOLARI DIN SATUL MERIȘU, COSTEȘTII DIN VALE

Cei 40 de preșcolari din satul Merișu, Costeștii din Vale, pot să învețe și să se joace într-o grădiniță nouă, care dispune de două săli de clasă spațioase și moderne și grupuri sanitare. Investiția, începută în 2007, a fost realizată cu fonduri guvernamentale, lucrările costând 694.758 lei, din care mai sunt de alocat către constructor 188.981 lei. Comunitatea locală avea nevoie de un astfel de obiectiv, primarul Matei Toma precizând, de altfel, că din cele patru unități de învățământ preșcolar de pe raza localității, grădinița din Merișu are înscriși în „catalog”cei mai mulți copii.

La inaugurarea grădiniței au participat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, inspectorul școlar general – Lumința Preda, deputatul Ionuț Săvoiu, vicepreședintele CJ – Ioan Marinescu, primarul comunei – Toma Matei și reprezentanți ai comunității.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a spus: „Mă bucur că reușim, după foarte mulți ani, să punem în funcțiune această grădiniță care este deosebit de utilă pentru copiii din satul Merișu. Vă asigur că facem și școala, pentru că este nevoie și de școală. De asemenea, îl asigur și pe dl primar că o să-l sprijin să plătească cele 200.000 de lei care mai sunt necesare și-l asigur că vom continua lucrările și la apă, și la asfaltare, pe toate proiectele pe care le-am abordat împreună”.

Deputatul Ionuț Săvoiu i-a felicitat pe cei care s-au implicat în realizarea acestui obiectiv, adăugând: „Îmi doresc să aibă parte copiii de această clădire, să le facă poftă de învățătură și îi așteptăm la școală, să continue procesul de educație”.

Luminița Preda, inspector școlar general, le-a mulțumit factorilor implicați în realizarea acestui proiect, urându-le copiilor să se bucure de noile condiții create, părinților să-și vadă copiii sănătoși și împliți, iar cadrelor didactice să aibă satisfacția muncii încununate cu rezultate bune.

Mai trebuie spus că în Costeștii din Vale sunt 108 copii de vârstă preșcolară. Primarul a precizat că se fac eforturi pentru îmbunătățirea condițiilor de educație oferite acestora. Atenția autorităților locale se îndreaptă și spre grădinița din satul Mărunțișu, care funcționează în același local cu școala, o construcție veche de peste 100 de ani. Documentația pentru o grădiniță nouă este gata, edilul sperând să aibă sprijinul necesar pentru realizarea acestui proiect.

ultima poza merisu

hol merisu interior merisugrup sanita merisu

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.