//
ÎNCĂ O ÎNCERCARE… Reviewed by Momizat on . În ultimele zile au fost mai multe ședințe de Consiliu Județean care s-au lăsat cu declarații tăioase, urmate și de anumite repoziționări ale aleșilor. Așadar, În ultimele zile au fost mai multe ședințe de Consiliu Județean care s-au lăsat cu declarații tăioase, urmate și de anumite repoziționări ale aleșilor. Așadar, Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » ÎNCĂ O ÎNCERCARE…

ÎNCĂ O ÎNCERCARE…

ÎNCĂ O ÎNCERCARE…

psd  cjd 17 oct

În ultimele zile au fost mai multe ședințe de Consiliu Județean care s-au lăsat cu declarații tăioase, urmate și de anumite repoziționări ale aleșilor. Așadar, se impune o recapitulare!

În data de 14 octombrie, la ora 13.00, a fost convocată o ședință ordinară, la care au fost prezenți toți consilierii. La şedinţă şi-au făcut apariţia şi copreşedinţii ACL – Ludovic Orban şi Iulian Vladu. Ordinea de zi afost modificată, iar reprezentații ACL au declarat că nu sunt de acord cu această inițiativă. Consilierii Alianței, alături de independenții afiliați, s-au pronunțat împotriva ordinii de zi, iar președintele a intervenit precizând că ședința nu poate continua. A fost convocată o nouă ședință, de această dată extraordinară, la ora 21.00 a aceleiași zile. Din nou, au fost prezente toate taberele politice, dar şi copreşedinţii ACL. Preşedintele Consiliului Judeţean a prezentat modul în care au fost împărţite sumele la repartizarea banilor către localităţi, dar a propus să fie totuşi scoase de pe ordinea de zi cele două proiecte care au condus la blocaj, până când negocierile de la care se așteaptă o înţelegere. Din nou, reprezentaţii ACL s-au pronunţat împotrivă, iar şedinţa a fost urmată de declaraţii dure. A fost anunţată o nouă şedinţă pentru a doua zi, 15 octombrie, la ora 7.30. De data aceasta, întâlnirea a avut nuanţa unui minim compromis, în condiţiile în care ACL şi independenţii grupaţi în jurul Alianţei au votat proiectele de pe ordinea de zi pe care nu se aflau, însă, proiectele referitoare la rectificarea bugetului şi repartizarea sumelor către localităţi. Adică, era tocmai forma propusă la şedinţa precedentă, desfăşurată la ceas de seară, dar respinsă de PNL-PDL şi independenţii respectivi. Motiv pentru care se impunea o nouă şedinţă care să dezbată cele două proiecte „restante”. Şi a fost convocată pentru data de 17 octombrie, ora 10.00. La dezbateri au fost prezenţi consilierii PSD – mai puţin Teodor Vasiliu, care a demisionat recent – Moise Vasile, Partida Romilor, dar şi o serie de independenţi: Ioan Ferariu, Gheorghe Ivan, Dumitru Adrian şi ultimul pe listă,  Mihai Trifan, care a plecat din PDL chiar în ultima zi a perioadei aflate sub incidenţa Ordonanţei 55.

Numărul celor prezenţi s-a ridicat la 17, dar cum este nevoie pentru constituirea cvorumului de 18 consilieri prezenţi, şedinţa nu s-a putut desfăşura.

Şirul şedinţelor nu se opreşte aici, fiind convocată o nouă dezbatere pentru aceeaşi dată (17 octombrie), la ora 19.30, moment în care vom vedea dacă anunţata (nouă) rundă de negocieri va avea rezultat, iar cele două proiecte vor fi, în cele din urmă, aprobate.

About The Author

Number of Entries : 1683

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.