//
INSPECTORATUL JUDEŢEAN DE POLIŢIE DÂMBOVIŢA, PRECIZĂRI DUPĂ MITINGUL PSD DE LA TÂRGOVIŞTE: ORGANIZATORUL A LUAT DECIZIA DE A INSTITUI O PAROLĂ PENTRU ACCESUL AUTOVEHICULELOR ÎN ZONĂ Reviewed by Momizat on . După mitingul electoral, organizat de PSD, duminică, 19 mai, la Târgovişte , Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâ După mitingul electoral, organizat de PSD, duminică, 19 mai, la Târgovişte , Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâ Rating: 0
You Are Here: Home » Recomandate » INSPECTORATUL JUDEŢEAN DE POLIŢIE DÂMBOVIŢA, PRECIZĂRI DUPĂ MITINGUL PSD DE LA TÂRGOVIŞTE: ORGANIZATORUL A LUAT DECIZIA DE A INSTITUI O PAROLĂ PENTRU ACCESUL AUTOVEHICULELOR ÎN ZONĂ

INSPECTORATUL JUDEŢEAN DE POLIŢIE DÂMBOVIŢA, PRECIZĂRI DUPĂ MITINGUL PSD DE LA TÂRGOVIŞTE: ORGANIZATORUL A LUAT DECIZIA DE A INSTITUI O PAROLĂ PENTRU ACCESUL AUTOVEHICULELOR ÎN ZONĂ

INSPECTORATUL JUDEŢEAN DE POLIŢIE DÂMBOVIŢA, PRECIZĂRI DUPĂ MITINGUL PSD DE LA TÂRGOVIŞTE: ORGANIZATORUL A LUAT DECIZIA DE A INSTITUI O PAROLĂ PENTRU ACCESUL AUTOVEHICULELOR ÎN ZONĂ

După mitingul electoral, organizat de PSD, duminică, 19 mai, la Târgovişte , Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a venit cu următoarele precizări:

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa a luat o serie de măsuri pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă şi fără incidente a manifestării publice din municipiul Târgovişte, ca urmare a solicitării organizatorului evenimentului şi în concordanţă cu legislaţia în vigoare.

Potrivit prevederilor Legii nr. 60 din 1991, structurile de poliţie şi jandarmerie au obligaţia de a asigura protecţia participanţilor şi de a stabili împreună cu organizatorii măsurile ce trebuie luate pentru desfăşurarea adunărilor publice declarate, în condiţii de deplină ordine.

Organizatorul manifestărilor publice are de asemenea o serie de responsabilităţi legale în ceea ce priveşte protecţia participanţilor şi desfăşurarea evenimentului în condiţii de siguranţă. Pentru participanţii la miting a fost stabilită de către organizator şi avizată de autorităţile locale, ca la orice manifestare publică, o zonă în care, pe perioada desfăşurării evenimentului, să poată staţiona autoturismele cu care aceştia au făcut deplasarea.

În acest context, având în vedere numărul mare de participanţi, organizatorul activităţii publice din municipiul Târgovişte a luat decizia de a institui o parolă, pentru a facilita accesul autovehiculelor în această zonă, nu în oraş.

Restricţiile de circulaţie au fost stabilite în cadrul şedinţei organizate pentru avizarea adunării publice. Cetăţenii au fost informaţi în timp util cu privire la străzile unde circulaţia va fi închisă. Totodată, pentru a veni în sprijinul populaţiei, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a transmis o serie de recomandări preventive. Adunarea publică a fost autorizată de Primăria municipiului Târgovişte, iar poliţiştii şi efectivele de jandarmi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Facem precizarea că traficul pietonal nu a fost restricţionat, iar riveranilor li s-a permis accesul cu autoturismul.

De asemenea, subliniem că restricţii de circulaţie sunt aplicate în cazul oricărui eveniment cu public numeros care se desfăşoară în zone în care, în mod normal, este permis traficul rutier, indiferent de tipul acestor evenimente: activităţi sportive, cultural-artistice, activităţi politice etc.

About The Author

Number of Entries : 1741

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.