//
Întâlnire între ambasadorul Füsun Aramaz și senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României Reviewed by Momizat on . Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, Titus Corlățean, s-a întâlnit, la sediul Senatului României cu E.S. Füsun Aramaz, Ambasadoru Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, Titus Corlățean, s-a întâlnit, la sediul Senatului României cu E.S. Füsun Aramaz, Ambasadoru Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » Întâlnire între ambasadorul Füsun Aramaz și senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României

Întâlnire între ambasadorul Füsun Aramaz și senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României

Întâlnire între ambasadorul Füsun Aramaz și senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României

Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, Titus Corlățean, s-a întâlnit, la sediul Senatului României cu E.S. Füsun Aramaz, Ambasadorului Turciei la București, în cadrul unei vizite de prezentare.
Cei doi oficiali au exprimat aprecierea pentru Parteneriatul Strategic solid existent între România și Turcia, care anul acesta marchează împlinirea a 10 ani.

În cadrul întrevederii au fost discutate teme importante legate de cooperarea politică, economică, culturală bilaterală, cu accent pe minoritatea națională turcă din România, ambasadorul turc exprimând aprecierea pentru măsurile adoptate de statul român în vederea păstrării identității naționale și buna integrare în societatea românească, dar și pentru proiectele de natură culturală și educațională promovate pe această linie cu autoritățile turce.
Senatorul PSD Titus Corlățean a evidențiat, cu acest prilej, susținerea României pentru candidatura Turciei la Uniunea Europeană și o relansare a procesului de negocieri.
De asemenea, în cadrul discuțiilor au fost abordate o serie de aspecte legate de dosare importante în cadrul cooperării NATO, precum și alte subiecte de interes pe plan internațional.
Cei doi oficiali și-au propus pentru perioada următoare o agendă de schimburi bilaterale pe cale parlamentară, prin intermediul comisiile de specialitate și al grupurilor parlamentare de prietenie, dar și continuarea agendei în formula trilateralei la nivel parlamentar între România-Turcia-Polonia.

About The Author

Number of Entries : 1683

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.