//
ISU DÂMBOVIŢA: NUMAI SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ ECHIPAJELE AU INTERVENIT PENTRU STINGEREA A 44 DE INCENDII Reviewed by Momizat on . Reprezentanţii ISU Basarab I Dâmboviţa fac un nou apel către populaţie să nu mai incendieze vegetaţia uscată, avertizând că este posibil ca acestea să ducă la i Reprezentanţii ISU Basarab I Dâmboviţa fac un nou apel către populaţie să nu mai incendieze vegetaţia uscată, avertizând că este posibil ca acestea să ducă la i Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » ISU DÂMBOVIŢA: NUMAI SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ ECHIPAJELE AU INTERVENIT PENTRU STINGEREA A 44 DE INCENDII

ISU DÂMBOVIŢA: NUMAI SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ ECHIPAJELE AU INTERVENIT PENTRU STINGEREA A 44 DE INCENDII

ISU DÂMBOVIŢA: NUMAI SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ ECHIPAJELE AU INTERVENIT PENTRU STINGEREA A  44 DE INCENDII

Reprezentanţii ISU Basarab I Dâmboviţa fac un nou apel către populaţie să nu mai incendieze vegetaţia uscată, avertizând că este posibil ca acestea să ducă la incendii greu de stăpânit, care le pot pune viaţa şi gospodăria în pericol.

”Întrucât traversăm o perioadă cu secetă prelungită, iar numărul incendiilor de vegetație a crescut, facem un apel pentru încetarea incendierii vegetației, miriștilor și resturilor vegetale.

Numai săptămâna trecută, echipajele de intervenție din cadrul ISU „Basarab I” Dâmbovița au intervenit la nu mai puțin de 44 de incendii, ce au mistuit o suprafață de cca.60 ha. Peste 180 de pompieri cu 30 autospeciale de stingere au fost angrenați pentru a limita propagarea flăcărilor la alte obiective.

Astfel de intervenții presupun eforturi umane, materiale și financiare ridicate. De asemenea, nu au fost puține situațiile în care cei care au recurs la astfel de metode de igienizare și-au pus în pericol viaţa și bunurile materiale. Din pricina degajărilor mari de fum, acest gen de incendii pot afecta traficul rutier sau feroviar și există posibilitatea de producere a unor adevărate tragedii.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente, este important să le prevenim, respectând prevederile legale privind arderile de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale rezultate în urma întreţinerii terenurilor agricole.

Arderea vegetaţiei uscate, miriştilorşi a resturilor vegetale:

  • dacă nu se impune ca o măsură excepţională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenire a răspândirii unor boli sau dăunători specifici, conform standardelor privind bunele condiţii agricole şi de mediu ale terenurilor (GAEC 6.2), reglementate prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr.352/2015;

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi cuprinse între 1.000 – 6.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 25.000 – 50.000 pentru persoane juridice. De asemenea, incendierile din ariile protejate constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

ATENȚIE CETĂȚENI! NU MAI DAȚI FOC VEGETAȚIEI USCATE!

About The Author

Number of Entries : 1682

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.