//
JANDARMII MONTANI – INTERVENŢIE ÎN BUCEGI, PE DJ 714 Reviewed by Momizat on .  Astăzi, 24 noiembrie a.c., în urma unei solicitări telefonice, jandarmii din cadrul Posturilor Montane Ordine Publică Peștera și Zănoaga au intervenit pe DJ 71  Astăzi, 24 noiembrie a.c., în urma unei solicitări telefonice, jandarmii din cadrul Posturilor Montane Ordine Publică Peștera și Zănoaga au intervenit pe DJ 71 Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » JANDARMII MONTANI – INTERVENŢIE ÎN BUCEGI, PE DJ 714

JANDARMII MONTANI – INTERVENŢIE ÎN BUCEGI, PE DJ 714

JANDARMII MONTANI – INTERVENŢIE ÎN BUCEGI, PE DJ 714

 Astăzi, 24 noiembrie a.c., în urma unei solicitări telefonice, jandarmii din cadrul Posturilor Montane Ordine Publică Peștera și Zănoaga au intervenit pe DJ 714 Moroeni-Bolboci-Peștera din Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate.

Cei trei muncitori au plecat cu autoturismul de la locul de cazare, din zona Bolboci și intenționau să ajungă în zona Padina. La un moment dat, în zona Plaiul Mircii de pe DJ 714 nu au mai putut continua deplasarea cu autovehiculul, din cauza stratului de zăpadă format pe drumul principal și a neechipării corespunzătoare a autovehiculului.

În urma acțiunii jandarmilor montani, cele trei persoane au fost sprijinite să deblocheze autovehiculul, prin montarea de lanțuri pe roțile autoturismului și au fost însoțite în condiții de siguranță până în zona Padina, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

***

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Totodată, pentru evitarea situaţiilor nedorite, Jandarmeria Montană recomandă turiștilor să ţină cont de următoarele:

  • să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în călătorie;
  • să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor, sac de dormit;
  • să aibă autovehicule de teren, echipate corespunzător pentru condiții de iarnă;
  • să folosească drumurile deschise circulației;
  • să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL IJJ DÂMBOVIŢA

About The Author

Number of Entries : 1114

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.