//
„LA MULȚI ANI, ROMÂNIA”, ROSTIT ȘI LA TÂRGOVIȘTE Reviewed by Momizat on . Ziua Națională a României a fost marcată și la Târgoviște, printr-un amplu ceremonial religios și militar la care au luat parte importante oficialități ale jude Ziua Națională a României a fost marcată și la Târgoviște, printr-un amplu ceremonial religios și militar la care au luat parte importante oficialități ale jude Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » „LA MULȚI ANI, ROMÂNIA”, ROSTIT ȘI LA TÂRGOVIȘTE

„LA MULȚI ANI, ROMÂNIA”, ROSTIT ȘI LA TÂRGOVIȘTE

„LA MULȚI ANI, ROMÂNIA”, ROSTIT ȘI LA TÂRGOVIȘTE

Ziua Națională a României a fost marcată și la Târgoviște, printr-un amplu ceremonial religios și militar la care au luat parte importante oficialități ale județului, amintind aici reprezentanți ai Prefecturii, Consiliului Județean, ai instituțiilor deconcentrate, parlamentari, cadre militare, fețe bisericești, dar și numeroși târgovișteni, de toate vârstele, care au înfruntat ninsoarea și frigul pătrunzător pentru a asista la evenimente. După o slujbă religioasă, oficiată lângă Monumentul Eroilor din Piața Tricolorului, reprezentanții județului au rostit discursuri prin care au subliniat importanța evenimentului de la 1 Decembrie 1918, moment istoric important care a devenit, după revoluția din Decembrie 1989, Ziua Națională a României.

Ioan Marinescu, prefectul județului Dâmbovița, a transmis mesajul primului ministru, Victor Ponta: „Astăzi, mai mult ca oricând, românii au motive pentru a fi încrezători. România se află pe un drum bun, al creșterii economice, și al refacerii echilibrelor sociale, al modernizării și eficientizării serviciilor publice, al consolidării instituționale și al reafirmării mândriei cu valorile autentice ale românilor. Este drumul la care au visat toți cei care s-au jertfit pentru crearea statului național unitar român. (…) Ziua de astăzi trebuie să ne amintească tuturor că puterea stă în unire, iar unirea este posibilă doar dacă interesul național este pus înaintea oricărui interes particular”.

Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a spus: „Este ziua în care sărbătorim înfăptuirea unității poporului român, visul de veacuri în care românii au crezut, și a cărei flacără au păstrat-o nestinsă, integrând-o în spiritualitatea lor. (…) Avem datoria să credem în destinul nostru și să făurim viitorul acestei țări, cu puterea ideilor și faptelor fiecăruia dintre noi. Să arătăm că românii sunt un popor mândru de istoria lor, că suntem un neam care are demnitate și respect față de valorile umane fundamentale. Să nu uităm că acum 96 de ani, la Alba Iulia, se năștea România prin voința, hotărârea și jertfa patrioților români datorită cărora noi ne putem bucura astăzi că țara noastră este un stat independent și democratic și care ne obligă, în același timp,  la recunoștință față de aceia care, de-a lungul veacurilor, au făcut din Unire un vis împlinit”.

Ciprian Prisăcaru, primarul interimar al municipiului Târgoviște, a subliniat: „Respectul și recunoștința noastră se îndreaptă către toți acei români ardeleni, bucovineni și basarabeni, care au conservat, în vremuri vitrege, sufletul național. 1 Decembrie este ziua în care ne sărbătorim țara și strămoșii, ziua în care putem să purtăm cu demnitate numele de român. 1 decembrie este pentru noi, românii, sărbătoarea națională care a întregit în marea Unire hotărârea Sfatului Țării de la Chișinău și Hotărârea Congresului General de la Cernăuți de unire a Basarabiei și Bucovinei cu România. Atunci au strigat cu toții, într-un glas: Vrem să ne unim cu țara!”. 

Momentul discursurilor a fost urmat de depunerea coroanelor de flori la Monumentul din Piața Tricolorului. Pe acordurile „Imnului Eroilor”, reprezentanții instituțiilor, asociațiilor, dar și ai organizațiilor partidelor politice din Dâmbovița le-au adus, prin acest gest, un omagiu celor care s-au jertfit pentru țară.

Cel mai spectaculos moment a fost însă parada militară, defilarea trupelor fiind urmărită cu interes de întreaga asistență.

Evenimentele dedicate Zilei Naționale a României se vor încheia cu un alt moment de o frumusețe aparte, care are loc în Cetatea Târgoviște, începând cu ora 17.00. Este vorba despre ceremonia de retragere cu torțe care vor lumina străzile principale ale municipiului.

discurs atdiscurs i marinescuciprian prisacaru discursdepunere de coroane psdpc depunere coroane pnl 2unprDSC02453 DSC02457 DSC02465defilare is 1

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.