//
LA PUCIOASA, CARTIERUL MICULEȘTI: URSUL A ATACAT ANIMALELE DIN GOSPODĂRII Reviewed by Momizat on .   Două nopți la rând, un urs a dat iama în animalele gospodarilor din cartierului Miculești, al orașului Pucioasa, omorând trei miei, un iepure și mai mult   Două nopți la rând, un urs a dat iama în animalele gospodarilor din cartierului Miculești, al orașului Pucioasa, omorând trei miei, un iepure și mai mult Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » LA PUCIOASA, CARTIERUL MICULEȘTI: URSUL A ATACAT ANIMALELE DIN GOSPODĂRII

LA PUCIOASA, CARTIERUL MICULEȘTI: URSUL A ATACAT ANIMALELE DIN GOSPODĂRII

 

Două nopți la rând, un urs a dat iama în animalele gospodarilor din cartierului Miculești, al orașului Pucioasa, omorând trei miei, un iepure și mai multe păsări. Oamenii de acolo spun că este pentru prima dată când li se întâmplă să aibă de-a face cu un urs și se tem pentru siguranța lor și a animalelor din curte.

Ion Nițu, crescător de animale, ne povestește. “La 2 noaptea, a atacat. Am auzit câinii lătrând, dar nu știam nimic. S-a dus băiatul, nepotul meu, și aproape să dea lupta cu ursul, n-a știut că e la oi. A avut mare noroc nepotul meu, că putea să se întâlnească cu ursul. Nu s-a mai întâmplat aici, niciodată. (…) Cred că e o ursoiacă cu pui, înfometată”.

Oamenii nu pot face mare lucru să se apere. Încearcă să alunge sălbăticiunea făcând zgomot, doar că ursul e înfometat și agresiv. Maria Nițu ne-a spus: “Porțile erau rupte și era o oaie jos. M-am gândit că e ursul, că auzisem că fusese cu o seară înainte la vecini și că a mâncat iepuri și găini. Sincer vă spun că atunci n-am crezut… Îți mănâncă animalele și te mănâncă și pe tine. Ieși să vezi ce se întâmplă în curte și te întâlnești cu ursul. Ți-e frică să mai ieși din casă. Facem zgomot, că așa ne-a pus paznicul de vânătoare, să punem sticle, clopote… Ursului i-e frică de sticle și de clopote? Paznicul de vânătoare ne-a spus că dacă omorâm ursul ne dă 40.000 de euro amendă și ne face dosar penal. Pe mine, dacă mă omora ursul, cine dădea…?”

Constantin Ana, primarul orașului Pucioasa a încercat să găsească o soluție și a contatctat reprezentanți ai mai multor instituții:

“Este un lucru incredibil, în primul rând, pentru că nu există cadru legal pentru a ne apăra. Am contactat Prefectura, ISU, Direcția Silvică, Garda de Mediu, Asociația Județeană a Vânătorilor… În ziua de astăzi a ucide un urs sau a te apăra și a răni un urs înseamnă o infracțiune și mai bine stai să te mănânce animalul decât să intri la pușcărie. Este increbil așa ceva…

Oamenii sunt supărați că, după ce mistreții le-au distrus culturile, ursul le omoară animalele și că nu au pre multe soluții pentru a-și apăra recolta sau animalele de sălbăticiuni.

About The Author

Number of Entries : 1673

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.