//
MARIN ANTONESCU, DECLARAŢII DUPĂ ŞEDINŢA CJD Reviewed by Momizat on . Marin Antonescu, recent ales vicepredinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, alături de independentul Adrian Dumitru, a făcut o declaraţie de presă imediat după Marin Antonescu, recent ales vicepredinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, alături de independentul Adrian Dumitru, a făcut o declaraţie de presă imediat după Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » MARIN ANTONESCU, DECLARAŢII DUPĂ ŞEDINŢA CJD

MARIN ANTONESCU, DECLARAŢII DUPĂ ŞEDINŢA CJD

MARIN ANTONESCU, DECLARAŢII DUPĂ ŞEDINŢA CJD

Marin Antonescu, recent ales vicepredinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, alături de independentul Adrian Dumitru, a făcut o declaraţie de presă imediat după terminarea şedinţei.

Acesta explică motivele care l-au determinat să ia decizia de a rămâne la lucrări (chiar dacă ai săi colegi de partid au hotărât să plece) şi, mai apoi, să candideze, alături de independentul Adrian Dumitru pentru cele două posturi de vicepreşedinte rămase vacante după numirea, în luna noiembrie, a lui Ioan Marinescu în funcţia de prefect şi după eliberarea din funcţie a liberalului Gabriel Grozavu, consemnată în şedinţa de astăzi.

Iată, pe larg, pentru acurateţe, declaraţia lui Marin Antonescu:

Noi am rămas în sală pentru că trebuia să rămânem în sală. Am avut discuţii îndelungate la partid şi-n grupul de consilieri cu privire la poziţia pe care să o luăm în raport de propunerea preşedintelui Iulian Vladu de a-l susţine pe dl consilier independent Antoniu. Eu mi-am exprimat deschis opoziţia, nu pentru că aş avea ceva cu dl Antoniu, ci pentru că nu este din grupul meu politic, este un independent. Dacă noi îl votăm pe domnul Antoniu, evident merge cu noi, dar vă rog să-l întrebaţi dacă va mai merge cu noi dacă susţinem alt consilier. Şi mi s-a spus că numai dacă îl propunem pe domnia sa va vota alături de noi. În aceste condiţii, avem , în aparenţă – termenul este dur – un şantaj politic.

„Nu votez un independent, în detrimentul unui coleg”

Ei, bine, eu nu m-am emoţionat în aceste condiţii. Mi-am susţinut politicos, dar ferm, punctul de vedere. Am afirmat în partid că n-am să votez un independent în detrimentul unui coleg, în următoarea sută de ani. După care, am avut convocarea şedinţei extraordinare la care am negociat cu o majoritate constituită alături de independenţi să ne prezentăm la o şedinţă extraordinară şi să-l propunem din nou pe Antoniu. Eu am afirmat din nou la partid că o să merg la şedinţă, dar n-o să-l votez pe dl Antoniu. Aşa că ar fi bine să nu fiu luat în calcul. Spuneam că nu am nimic cu domnia sa, numai că n-am ajuns după o viaţă de politică să susţin la întâmplare, pe oricine, doar pentru motivul că este sau nu este simpatic. Din fericire, m-a scăpat de o poziţie tranşantă sau criticabilă politic faptul că doi dintre independenţi n-au mai apărut la şedinţă şi n-am avut cvorumul necesar.

„S-a dorit neapărat aducerea pe acest post a domnului Antoniu”

Când ne-am întors la sediul partidului, am aflat cu… nu-i spun surpriză, cu stupefacţie că a existat un întreg proces de chemare la negocieri din partea dlui Ţuţuianu pentru a asigura la vicepreşedinţia Consiliului Judeţean un reprezentant PSD, unul PNL. Ceea ce mi se părea – am afirmat ca atare şi repet, pentru că opinia publică trebuie să ştie – am spus: prima obligaţie a noastră este să securizăm poziţia dlui Grozavu, pentru că este vicepreşedinte din partea PNL. Şi-atunci, PSD să-şi aleagă un vicepreşedinte, cele două mari grupuri politice fiind reprezentate la nivelul vicepreşedintelui. S-a dorit neapărat aducerea pe acest post a domnului Antoniu şi, fireşte, în aceste condiţii, se punea problema şedinţei de astăzi dacă rămânem sau plecăm. Având în vedere toate aceste lucruri, am decis, nu numai eu, ci şi colega mea Neli Ion să rămânem la şedinţă pentru că sare peste rană a pus chiar domnul Antoniu în pauza de cinci minute, când ne-a apostrofat ca şi când ar face parte din grupul nostru politic, că m-am întâlnit, am negociat cu PSD-ul, lucru pe care l-aţi fi aflat dumneavoastră dacă s-ar fi întâmplat şi l-aş fi recunoscut şi eu aici. Mai mult, aseară am vorbit cu dl Jean Popescu şi i-am spus care este opinia mea. I-am spus că rămân la şedinţă pentru că, potrivit legii, consilierii judeţeni sunt obligaţi să-şi exercite mandatul cu bună credinţă şi să asigure funcţionarea Consiliului Judeţean. În aceste condiţii, singura poziţie valabilă legal şi moral este să rămân la şedinţă pentru că am fost convocat legal şi asta este obligaţia mea ca şi consilier. Dacă cineva face altceva, n-are decât să-şi dea demisia, iar dacă cineva îmi reproşează c-am rămas la şedinţa Consiliului Judeţean trebuie să-mi arate textul legal care permite unui consilier să plece din şedinţă pentru că s-a supărat. Eu nu-mi permit să blochez activitatea judeţului pentru că cineva vrea să ajungă în funcţia de vicepreşedinte. Despre asta era vorba.

„Dacă sare cineva peste nivelul minim acceptat, am să vă spun c-o să ne judecăm”

Partidului ar trebui să-i convină că are reprezentare la nivelul executivului. Dacă partidului nu-i convine, putem discuta pentru că avem acest post, dacă doreşte pe altcineva în locul meu.  La cererea partidului, sunt dispus dacă este nevoie, să şi plec din funcţie. Dacă sare cineva peste nivelul minim acceptat, am să vă spun c-o să ne judecăm, pentru că aici nu ne dăm afară din partid că vor amatorii. Să facă dovada c-am încălcat legea, c-am încălcat statut.

Şi iată cum Odiseea alegerii vicepreşedintelui în locul lui Ioan Marinescu se transformă într-un scenariu mai puţin aşteptat de un PNL care se trezeşte că Gabriel Grozavu, care reprezenta partidul în conducerea Consiliului Judeţean, este înlocuit de un… (democrat) liberal şi că independentul Florin Antoniu, favorit al unei părţi a PNL pentru această funcţie, nici nu atinge scaunul de vicepreşedinte.

Ce-i drept, USL a murit demult, dar parcă nici PNL nu se simte prea bine. Cel puţin, nu în Dâmboviţa.

About The Author

Number of Entries : 1851

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.