//
MĂTĂSARU: DOUĂ OBIECTIVE FINALIZATE Reviewed by Momizat on . În comuna Mătăsaru, au fost finalizate două investiții care fac parte din două „capitole” edilitare diferite, dar la fel de necesare pentru comunitate: o grădin În comuna Mătăsaru, au fost finalizate două investiții care fac parte din două „capitole” edilitare diferite, dar la fel de necesare pentru comunitate: o grădin Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » MĂTĂSARU: DOUĂ OBIECTIVE FINALIZATE

MĂTĂSARU: DOUĂ OBIECTIVE FINALIZATE

MĂTĂSARU: DOUĂ OBIECTIVE FINALIZATE

În comuna Mătăsaru, au fost finalizate două investiții care fac parte din două „capitole” edilitare diferite, dar la fel de necesare pentru comunitate: o grădiniță cu două săli de clasă pentru 52 de preșcolari și rețeaua de alimentare cu apă.

Grădinița, așezată la intersecția satelor Crețulești, Odaia Turcului, Mătăsaru, a fost începută încă din anul 2008, lipsa fondurilor făcând ca acest obiectiv să nu se poată finaliza mai devreme. Valoarea investiției s-a ridicat la 716.000 lei, din care 350.000 sunt bani de la Ministerul Educației, diferența find acoperită cu banii alocați prin OG 28/2013.

GRADINITA MATASARU 30 OCT INVITATI GRADINITA MATASARU

Prezent la inaugurare, ministrul Educației, Remus Pricopie, a spus: „Avem peste 1600 de obiective începute de-a lungul timpului și neterminate. De aceea, primul ministru, în ianuarie 2013, a cerut ca problema infrastructurii școlare să fie abordată în mod coerent și anume de către autoritățile locale, prin finanțare, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Dezvoltării, și cu sprijinul necesar din partea Ministerului Educației. Pentru că multe dintre obiectivele începute au fost începute numai pentru că primarul avea o anumită culoare politică, nu pentru că localitatea avea nevoie de un obiectiv nou. (…) Eu cred că asistăm la cea mai mare investiţie în infrastructură, am avut până acum 300 de milioane investite, urmează 4-500 de milioane (de euro)”.

Referindu-se la proiectele derulate în localitate, Adrian Ţuţuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a precizat: „Din păcate, din 2005, până în 2012, dl primar a prins două mandate în care a fost primar de opoziţie şi-n care nimeni nu l-a ajutat, deşi, a fost insistent în a bate la uşile puterii. Ce-am făcut de atunci până astăzi: ne-am mutat într-o primărie nouă, finalizăm grădiniţa pe bani de la Guvernul Victor Ponta, pe Ordonanţa 28/2013, avem microbuz nou la şcoală. Tot astăzi vom inaugura lucrările de extindere a reţelei de apă, lucrări de 50 de miliarde de lei vechi, care înseamnă alimentarea cu apă a câteva sate într-o localitate care este foarte întinsă ca suprafață. De asemenea, sunt deja începute lucrările la canalizare, investiție de 100 de miliarde de lei și pentru lucrări de amenajare pentru biserica din localitate și am început să asfaltăm drumurile, dar avem nevoie de foarte mulți bani ca să putem rezolva, cu-adevărat, problemele din localitate”.

În comuna Mătăsaru mai funcționează o grădiniță finalizată. Însă, în satul Sălcioara, preșcolarii merg să învețe și să se joace într-o grădiniță aflată în localul unei școli vechi de peste 80 de ani.

În aceeași zi în care a fost inaugurată grădinița din satul Crețulești, a fost consemnată încheierea lucrărilor la instalația de alimentare cu apă, obiectiv realizat prin OG 7/2006, având o valoare de 5,3 milioane de lei. Documentația a fost întocmită în 2006, iar lucrările au început în 2007, proiectul prevăzând două gospodării de apă: una la Poroinica, dată în folosință anul trecut, în luna decembrie, alta la Mătăsaru, inaugurată acum. Aceste două obiective deservesc 1800 de gospodării din comuna care are aproximativ 5500 de locuitori .

Pentru a-i încuraja pe locuitori să se branșeze la rețeaua de apă, primarul și consiliul local au venit cu propunerea, aprobată de altfel, ca primii 100 de înscriși să beneficieze de o reducere de 50 la sută, urmând ca diferența să fie suportată de bugetul local. Costurile instalației de branșare pentru fiecare gospodărie se ridică, la 7 milioane de lei vechi.

About The Author

Number of Entries : 1112

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.