//
MESAJUL CONSILIULUI NAŢIONAL: PNL VREA LA GUVERNARE Reviewed by Momizat on . 1051 de membri ai Partidului Naţional Liberal (nou, mare şi unit) au participat sâmbătă, 31 ianuarie, la lucrările Consiliului Naţional, care au avut loc la Pal 1051 de membri ai Partidului Naţional Liberal (nou, mare şi unit) au participat sâmbătă, 31 ianuarie, la lucrările Consiliului Naţional, care au avut loc la Pal Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » MESAJUL CONSILIULUI NAŢIONAL: PNL VREA LA GUVERNARE

MESAJUL CONSILIULUI NAŢIONAL: PNL VREA LA GUVERNARE

MESAJUL CONSILIULUI NAŢIONAL: PNL VREA LA GUVERNARE

1051 de membri ai Partidului Naţional Liberal (nou, mare şi unit) au participat sâmbătă, 31 ianuarie, la lucrările Consiliului Naţional, care au avut loc la Palatul Parlamentului. Proaspăt „fuzionaţi”, cel puţin pe hârtie, democrat liberalii şi liberalii au prezentat situaţia politică la zi, au aprobat hotărârile privind funcţionarea PNL, în conformitate cu articolul 160 din Statutul partidului, iar în partea a doua a lucrărilor au prezentat şi au supus la vot două rezoluţii: „Bugetul pe 2015 – zero dezvoltare” şi „Noul PNL, noul guvern şi noua politică pentru România lucrului bine făcut”.

Liderii partidului  au explicat cum noul, marele şi unitul PNL va fi condus la nivel central de doi copreşedinţi, iar în judeţe va avea un Comitet Executiv, (în care cele două foste organizaţii ale PDL şi PNL îşi vor trimite reprezentanţii în funcţie de rezultatele de la europarlamentare şi de numărul aleşilor locali)  şi de un Birou Politic Judeţean, comasat paritar. Mergând pe ideea unui discurs care s-a dorit mobilizator, vorbitorii păreau că mai degrabă vor să se convingă pe ei înşişi că democrat liberalii şi liberalii sunt cu adevărat uniţi. Pentru a risipi orice urmă de posibilă îndoială, Alina Gorghiu, copreşedinte PNL, a decretat, în finalul discursului său: „Dreapta este unită!”. Ideea de unitate a fost accentuată şi de copreşedintele Vasile Blaga care a spus că PNL trebuie să vină cu un program de guvernare menit să susţină proiectul cu care Klaus Iohannis a câştigat funcţia de preşedinte al României. Blaga i-a avertizat pe liberali că anul 2016 va fi unul foarte greu, aşteptându-i cu două rânduri de confruntări electorale foarte importante. Şi nici 2015 nu se anunţă a fi un an uşor, fiind aşteptate alegeri parţiale în multe localităţi şi colegii din ţară.

DSC02860

Dacă la procesul real al fuziunii pare să mai dea un pic de furcă,  în privinţa preluării guvernării liderii partidului sunt foarte hotărâţi, aceştia criticându-l într-un glas pe Victor Ponta, pe care l-au numit, după imaginaţie, fie un bolovan, fie o frână, în procesul de dezvoltare a României. Accentuând că PNL trebuie să preia cât mai repede guvernarea, prim-vicepreşedintele Ludovic Orban a precizat ca partidul se poate baza acum în Parlament pe vreo 167 de voturi, dar că, pentru a dărâma guvernul lui Ponta, este nevoie de 286. În acest context, Orban a arătat că obiectivul principal este acela de a convinge cât mai mulţi parlamentari să voteze alături de PNL. Misiune care nu pare imposibilă, dată fiind experienţa „turismului” din politica românească.

Mircea Ionescu Quintus, preşedintele onorific al PNL le-a transmis colegilor un mesaj de încurajare, arătând că a luat parte la multe momente importante pentru formaţiunea politică al cărui membru este de 8 decenii.

Lucrările s-au încheiat pe acordurile imnului „Verde înrourat”, moment care le-a oferit invitaţilor posibilitatea de a-i „identifica”, fără greş, pe membrii (fostului) PDL.

Organizaţia PNL Dâmboviţa a fost reprezentată la Consiliul Naţional de 20 de membri.

Crin Antonescu, fost preşedinte al PNL, nu a fost prezent la lucrări.

DSC02857

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.