//
MESAJUL PREFECTULUI JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA CU PRILEJUL ZILEI INTERNAŢIONALE A PERSOANELOR VÂRSTNICE Reviewed by Momizat on .   Ziua Persoanelor Vârstnice înseamnă, înainte de felicitări și cuvinte frumoase, un moment de reflecție sinceră. Ocrotiți și sprijiniți activ, ei sunt sau   Ziua Persoanelor Vârstnice înseamnă, înainte de felicitări și cuvinte frumoase, un moment de reflecție sinceră. Ocrotiți și sprijiniți activ, ei sunt sau Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » MESAJUL PREFECTULUI JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA CU PRILEJUL ZILEI INTERNAŢIONALE A PERSOANELOR VÂRSTNICE

MESAJUL PREFECTULUI JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA CU PRILEJUL ZILEI INTERNAŢIONALE A PERSOANELOR VÂRSTNICE

MESAJUL PREFECTULUI JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA CU PRILEJUL ZILEI INTERNAŢIONALE A PERSOANELOR VÂRSTNICE

 

Ziua Persoanelor Vârstnice înseamnă, înainte de felicitări și cuvinte frumoase, un moment de reflecție sinceră. Ocrotiți și sprijiniți activ, ei sunt sau vor fi pentru țara respectivă un atu; vor avea un rol bine definit în dezvoltarea ei. Părăsiți sau ignorați, aceștia pot sfârși în degradare (fizică sau morală), iar țara poate sfârși într-un blestem al destinului.

Nu sunt proverbe sau vorbe de duh, ci învățăminte pe care le putem desprinde din trecut, și de ce nu, din prezent.

Iată rațiunea pentru care Ziua Persoanelor Vârstnice nu trebuie să însemne doar cuvinte meșteșugite, lipsite de conținut, ci acțiuni concrete.

Ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, sunt mândru să pot spune că acest Guvern și-a dedicat multe dintre prioritățile de guvernare sprijinului acestei categorii sociale si a corectat multe dintre nedreptățile abătute asupra ei.

Respectul nu se declamă la televizor, ci se traduce prin gesturi și acțiuni concrete, prin fapte bune. Sprijinul nu se acordă prin declarații, ci prin politici publice dedicate primordial acestui segment social. Seniorii țării nu sunt o povară, ci un câștig, o comoară incredibilă, un izvor de resurse și înțelepciune care așteaptă doar să fie folosit.

Dacă vom ști să facem asta și vom deschide ochii atent în jurul nostru, avem șansa ca respectul să ni se întoarcă, drept binefacere. Dacă ne vom educa copii și nepoții în cultura binelui și prețuirii pentru Persoanele Vârstnice, vom culege noi înșine, peste ani, roadele acestei educații.

 

La mulți ani!

Cu prețuire,

Ioan Marinescu

Prefectul județului Dâmbovița

About The Author

Number of Entries : 1682

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.