//
MODALITĂŢI DE PLATĂ A TAXELOR PENTRU PAŞAPORT ŞI A TARIFELOR PENTRU NUMERELE DE ÎNMATRICULARE Reviewed by Momizat on . Comunicat de presă Odată cu intrarea în vigoare a OUG nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și p Comunicat de presă Odată cu intrarea în vigoare a OUG nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și p Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » MODALITĂŢI DE PLATĂ A TAXELOR PENTRU PAŞAPORT ŞI A TARIFELOR PENTRU NUMERELE DE ÎNMATRICULARE

MODALITĂŢI DE PLATĂ A TAXELOR PENTRU PAŞAPORT ŞI A TARIFELOR PENTRU NUMERELE DE ÎNMATRICULARE

MODALITĂŢI DE PLATĂ A TAXELOR PENTRU PAŞAPORT ŞI A TARIFELOR PENTRU NUMERELE DE ÎNMATRICULARE

Comunicat de presă

Odată cu intrarea în vigoare a OUG nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, plata taxei de pașaport, precum și a tarifelor aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial, păstrării combinației numărului de înmatriculare, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii, se poate face prin internet banking, virament bancar, mandat poștal sau în numerar.

Plata se poate face on-line în sistem internet banking, dar și de la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament către conturile unice aferente celor două servicii publice comunitare, deschise de către Instituția Prefectului Județul Dâmbovița la unitatea teritorială a Trezoreriei Statului, precum urmează:

  • pentru contravaloarea tarifelor aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial, păstrării combinației numărului de înmatriculare, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere, în contul:

IBAN: RO80TREZ271502601X009679

  • pentru pașapoarte, în contul:

                         IBAN : RO97TREZ271502602X009680

Pe documentul de plată vor fi înscrise următoarele informații:

  • CNP și numele persoanei a serviciului solicitat
  • Contul IBAN ( specificat mai sus)
  • Codul fiscal și denumirea Instituției Prefectului – județul Dâmbovița : 4279960
  • Suma și tipul documentului pentru a cărui contravaloare se încasează plata;

În situația în care plata taxei s-a efectuat prin mijloace de plată on-line, la momentul depunerii cererii, solicitantul trebuie să prezinte extrasul de cont doveditor, certificat de bancă.

Plata în numerar se poate face la casieriile unității Trezoreriei Statului (Strada Calea Domnească, nr. 166, Târgoviște), casieriei Instituției Prefectului –județul Dâmbovița ( Piața Tricolorului, nr. 1 Târgoviște) – în cazul pașapoartelor – sau la ghișeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Dâmbovița, (pentru documente emise de către acestea).

Plata în numerar NU se mai face prin casieriile CEC Bank.

Când plata se efectuează prin mandat poștal este necesară prezentarea documentului doveditor al plății, factura emisă de oficiul poștal.

Conform Ordonanței de urgență, pentru reducerea birocratizări, în situația pașapoartelor, se va face o singură plată într-un cuantum care va cumula contravaloarea pașaportului, taxa pentru serviciul public prestat, și după caz, tariful suplimentar, contravaloarea rămânând neschimbată față de cât este în prezent.

Actele necesare și termenele de eliberare ale documentelor emise de MAI, rămân neschimbate.

Pentru mai multe detalii consultați site-ul Instituției Prefectului – județul Dâmbovița, cele două secțiuni: Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Dâmbovița și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Dâmbovița.

Biroul de presă

About The Author

Number of Entries : 1682

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.