//
MULȚI BAT LA UȘĂ, DAR NU TOȚI SUNT PRIMIȚI Reviewed by Momizat on .   Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 55/2014, care care le permite aleșilor locali să-și schimbe culoarea carnetului de partid sau să opteze pentru ceva   Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 55/2014, care care le permite aleșilor locali să-și schimbe culoarea carnetului de partid sau să opteze pentru ceva Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » MULȚI BAT LA UȘĂ, DAR NU TOȚI SUNT PRIMIȚI

MULȚI BAT LA UȘĂ, DAR NU TOȚI SUNT PRIMIȚI

MULȚI BAT LA UȘĂ, DAR NU TOȚI SUNT PRIMIȚI
0
0

Summary:

 

psd pdl

Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 55/2014, care care le permite aleșilor locali să-și schimbe culoarea carnetului de partid sau să opteze pentru ceva mai relaxa(n)tul statut de independent fără să-și piardă mandatul, a dat naștere multor analize, controverse și reacții. Efectele acesteia s-au simțit din plin și în Dâmbovița, unde, până acum, 18 primari ai PDL au venit cu arme, bagaje, consilieri locali și adeziuni, la PSD. De altfel, pentru foarte mulți dintre aceștia, transferul înseamnă întoarcerea „acasă”, Partidul Social Democrat fiind formațiunea sub sigla căreia aveau să câștige, în urmă cu ceva vreme, un mandat de ales local.

Cum suntem în plină perioadă de schimburi între echipe, ecourile mutărilor de sezon sunt puternice, iar loc de alte calcule și discuții pe marginea plecărilor ar mai fi. În cadrul emisiunii Față în față, de la Columna TV, Adrian Țuțuianu, președinte al Consiliului Județean Dâmbovița și lider al Organizației Județene a PSD, a oferit câteva răspunsuri pe acest subiect. Adrian Țuțuianu a afirmat/confirmat că în aceste zile se discută cu încă doi edili, aflați acum la PDL/ACL, despre posibilitatea mutării lor la PSD.

Ordonanța a creat însă probleme și în tabăra social democrată, cel mai elocvent exemplu fiind cel din Consiliul Județean Dâmbovița, unde echipa PSD a pierdut doi consilieri județeni, rămânând în acest moment cu 10 aleși. Și aici se poartă discuții pentru recuperarea pierderilor, implicit a majorității. Cu ce rezultate se poartă discuțiile respective? „Cu rezultate bune, o să le vedeți în următoarele zile, probabil”, a răspuns președintele PSD Dâmbovița.

Pe de altă parte, Adrian Țuțuianu spune că ușa social democraților dâmbovițeni nu se deschide chiar pentru toți primarii care vor să vină în partid: Mai sunt și situații în care unii mi-au bătut la ușă și n-am vrut eu să vină în Partidul Social Democrat. Primari, de exemplu. Sunt primari pe care eu nu i-am vrut în Partidul Social Democrat pentru că știu bine ce au făcut în localitățile pe care le administrează, știu bine și ce viitor pot avea și-atunci n-am de ce să mă complic să preiau probleme suplimentare în Partidul Social Democrat”.

Achizițiile politice aduc probleme la pachet, venirea democrat-liberali stârnind, pe alocuri, nemulțumirea unor social-democrați mai vechi, care nu pot trece peste animozitățile istorice. Pentru a preveni eventualele situații tensionate, liderul social democraților dâmbovițeni și-a consultat organizațiile. Adrian Țuțuianu a precizat: „Am trei-patru organizații în județ care nu sunt foarte mulțumite de faptul că vin cei de la PDL. Și o să merg săptămâna aceasta până duminică să clarific lucrurile” la întrebarea dacă, pe acest fond, se fac auzite și amenințări cu plecarea din partid, AdrianȚuțuianu a răspuns: „Avem și situații de genul ăsta. Un fost primar foarte bun, dintr-o localitate din nordul județului mi-a spus: dacă vine ăsta de la PDL, plec eu. Și sigur că eu nu vreau să plece nimeni, eu vreau să strâng cât mai multă lume în jurul meu. Un partid serios încearcă să strângă oameni”.

În loc de concluzie…

Rămâne de văzut cum va arăta tabloul final al aleșilor locali și care vor fi efectele complete ale mult discutatei Ordonanțe de Urgență nr 55/2014. Iar imaginea respectivă va putea fi creionată abia după cele 45 de zile, perioadă în care se vor rupe în draci carnete de partid, se vor arunca la coș materialele care nu mai sunt de actualitate și se vor completa adeziuni. Unii, probabil, mai prevăzători, vor păstra prin vreun sertar câte-un pachet-două de hârtii de la fostul partid. Poate, cine știe…?

 

About The Author

Number of Entries : 1682

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.