//
MUZEUL SCRIITORILOR TÂRGOVIȘTENI, REDESCHIS PENTRU PUBLIC DUPĂ RESTAURARE Reviewed by Momizat on . Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni a fost redeschis pentru vizitare, în cea de-a treia zi a „Zilelor Județului Dâmbovița”, după ample lucrări de restaurare, finanț Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni a fost redeschis pentru vizitare, în cea de-a treia zi a „Zilelor Județului Dâmbovița”, după ample lucrări de restaurare, finanț Rating: 0
You Are Here: Home » Cultura » MUZEUL SCRIITORILOR TÂRGOVIȘTENI, REDESCHIS PENTRU PUBLIC DUPĂ RESTAURARE

MUZEUL SCRIITORILOR TÂRGOVIȘTENI, REDESCHIS PENTRU PUBLIC DUPĂ RESTAURARE

MUZEUL SCRIITORILOR TÂRGOVIȘTENI, REDESCHIS PENTRU PUBLIC DUPĂ RESTAURARE

Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni a fost redeschis pentru vizitare, în cea de-a treia zi a „Zilelor Județului Dâmbovița”, după ample lucrări de restaurare, finanțate de Consiliul Județean Dâmbovița, primele după 55 de ani de care a beneficiat acest edificiu de cultură. În semn de mulțumire membrii „Societății Scriitorilor Târgovișteni” au donat cărți și obiectele personale care vor fi incluse în expoziția permanentă a muzeului.

La redeschiderea oficială pentru public a Muzeului Scriitorilor Dâmbovițeni au fost prezenți: conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, deputați, consilieri județeni, primarului municipiului Târgoviște, scriitori târgovișteni, numeroși oameni de cultură.

Ovidiu Cîrstina, directorul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească”: „Suntem la cea de-a doua ediție a Zilelor Județului, unde, printre multiplele manifestări am propus și redeschiderea spre vizitarea Muzeului Scriitorilor Dâmbovițeni, o redeschidere pe care ne-am dorit-o foarte mult și iată, am reușit să o obținem cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Dâmbovița. După cum vă este bine cunoscut, muzeul a fost închis la sfârșitul anului trecut, mai exact în noiembrie și iată-ne astăzi într-un moment important. Este unul dintre muzeele care are o amprentă importantă pentru ceea ce înseamnă cultura dâmbovițeană, cultura scrisă. Astăzi, după foarte mulți ani, mai exact după anul 1967, când muzeul este redeschis publicului cu un concept absolut nou în ceea privește expoziția permanentă pentru că ne-am dorit să o aducem în contemporaneitate și lucrul acesta l-am reușit și mulțumită donațiilor pe care le-am primit din partea Societății Scriitorilor Târgovișteni”.

Corneliu Ștefan, președinte Consiliului Județean Dâmbovița: „Mă bucur că din bugetul Consiliului Județean Dâmbovița am putut asigura suma necesară tuturor acestor lucrări. Este un semn al respectului pe care îl purtăm culturii dâmbovițene și reprezentanților acesteia.

Anul trecut, la prima ediție a Zilelor Județului Dâmbovița, când s-au împlinit 510 de la documentul de atestare al județului nostru, am redeschis Curtea Domnească. Anul acesta, când împlinim 511 ani, am redeschis Muzeul Scriitorilor. Eu cred că este o onoare pentru noi să redeschidem instituții de cultură pentru că acestea ne reprezintă pe noi ca județ, și în România, și în plan internațional”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.