//
ALEGERI PARLAMENTARE: NEREGULI SESIZATE LA TITU Reviewed by Momizat on . COMUNICAT DE PRESĂ             Referitor la alegerile parlamentare ce se desfăşoară astăzi, Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a Partidului Social Democrat condamn COMUNICAT DE PRESĂ             Referitor la alegerile parlamentare ce se desfăşoară astăzi, Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a Partidului Social Democrat condamn Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » ALEGERI PARLAMENTARE: NEREGULI SESIZATE LA TITU

ALEGERI PARLAMENTARE: NEREGULI SESIZATE LA TITU

ALEGERI PARLAMENTARE: NEREGULI SESIZATE LA TITU

COMUNICAT DE PRESĂ

            Referitor la alegerile parlamentare ce se desfăşoară astăzi, Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a Partidului Social Democrat condamnă vehement gestionarea defectuoasă a procesului de distribuire a buletinelor de vot şi a ştampilei de către preşedinţii secţiilor de votare din localitatea Titu.

În fapt, pe raza secţiilor de votare  nr. 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 din localitatea Titu, judeţul Dâmboviţa, au fost sesizate încălcări ale dispoziţiilor art.  84, alin. 4 lit f) din Legea 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, în sensul că preşedinţii secţiilor de votare menţionate au delegat atribuţiile de înmânare a buletinelor de vot şi a ştampilei cu menţiunea VOTAT reprezentanţilor partidelor politice, atribuţii conferite exclusiv preşedintelui secţiei de votare  (art.  84, alin. 4 lit f) din Legea 208/2015.

Faţă de aspectele amintite, Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD consideră atitudinea preşedinţilor secţiilor de votare din localitatea Titu într-o disonanţă gravă faţă de transparenţa procesului electoral, consecinţele fiind deosebit de grave sub aspectul legalităţii, fapt pentru care PSD va acţiona în vederea aplicării sancţiunilor legale corespunzătoare.

Pe cale de consecinţă, în vederea constatării încălcărilor aferente legislaţiei electorale în aces caz, Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD a formulat o contestaţie Biroului Electoral de Circumscripţie Dâmboviţa solicitând ca, în temeiul atribuţilor ce îi revin, să ia măsurile legale ce se impun pentru remedierea situaţiei de la secţiile de votare din localitatea Titu cu nr. 123, 124, 125, 126, 127, 128 şi 129.

Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD

About The Author

Number of Entries : 1083

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.