//
OANA VLĂDUCĂ, DEPUTAT – INTERPELARE CARE VIZEAZĂ CENTRELE REZIDENŢIALE PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP Reviewed by Momizat on . Adresată: Doamnei LIA OLGUȚA VASILESCU                           Ministrul Muncii și Justiției Sociale                  Oana Vlăducă, deputat PSD, i-a adresat m Adresată: Doamnei LIA OLGUȚA VASILESCU                           Ministrul Muncii și Justiției Sociale                  Oana Vlăducă, deputat PSD, i-a adresat m Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » OANA VLĂDUCĂ, DEPUTAT – INTERPELARE CARE VIZEAZĂ CENTRELE REZIDENŢIALE PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP

OANA VLĂDUCĂ, DEPUTAT – INTERPELARE CARE VIZEAZĂ CENTRELE REZIDENŢIALE PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP

OANA VLĂDUCĂ, DEPUTAT – INTERPELARE CARE VIZEAZĂ CENTRELE REZIDENŢIALE PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP

Adresată: Doamnei LIA OLGUȚA VASILESCU

                          Ministrul Muncii și Justiției Sociale

        

        Oana Vlăducă, deputat PSD, i-a adresat ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, Olguţa Vasilescu, o interpelare care are ca obiect modificările OUG nr. 69/2018 referitoare la centrele rezidențiale pentru persoane adulte cu handicap:

Doamnă ministru,

Vă interpelez în legătură cu un subiect care mi-a fost sesizat de curând la cabinetul parlamentar, în legătură cu prevederile OUG nr. 69/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

În structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița există centre rezidențiale pentru persoane adulte cu handicap, care au o capacitate mai mare de 50 de locuri. Ordonanța de Urgență menționată prevede ca, începând cu data de 1 ianuarie 2019, finanțarea de la bugetul de stat a centrelor rezidențiale de acest tip (cu capacitate mai mare de 50 de locuri) se diminuează anual cu 25%, până la 1 ianuarie 2022 când finanțarea lor va fi asigurată exclusiv din bugetul județului.

Din păcate, termenul de 1 ianuarie 2019 este insuficient pentru înființarea unor Locuințe protejate, care să corespundă noilor standarde specifice de calitate, iar atestarea și angajarea asistenților personali profesioniști presupune, de asemenea, un demers complex, cu elaborarea unor proceduri de lucru, dar și modificarea structurii organizatorice a DGASPC.

Față de cele prezentate, vă rog, doamnă ministru, să luați în considerare, prelungirea termenului în care se pot face aceste modificări până la 31.12.2019 și, totodată, să ne sprijiniți, având în vedere nevoia acută de spații cu această destinație, în construirea de noi centre rezidențiale.

 

 

 

 

                   

 

 

 

Data: 11.09.2018

About The Author

Number of Entries : 1761

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.