//
OANA VLĂDUCĂ, DEPUTAT PSD, DECLARAŢIE DUPĂ REACŢIILE DIN P.E. Reviewed by Momizat on . Deputatul PSD Oana Vlăducă a vorbit în termeni duri despre dezbaterea din parlamentul European despre statul de drept din România. Iată declaraţiile: În aceste Deputatul PSD Oana Vlăducă a vorbit în termeni duri despre dezbaterea din parlamentul European despre statul de drept din România. Iată declaraţiile: În aceste Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » OANA VLĂDUCĂ, DEPUTAT PSD, DECLARAŢIE DUPĂ REACŢIILE DIN P.E.

OANA VLĂDUCĂ, DEPUTAT PSD, DECLARAŢIE DUPĂ REACŢIILE DIN P.E.

OANA VLĂDUCĂ, DEPUTAT PSD, DECLARAŢIE DUPĂ REACŢIILE DIN P.E.

Deputatul PSD Oana Vlăducă a vorbit în termeni duri despre dezbaterea din parlamentul European despre statul de drept din România.

Iată declaraţiile:

În aceste zile se încearcă execuţia României. Un înalt oficial al Comisiei Europene, membru al Grupului PPE, asistat de Monica Macovei şi alţi parlamentari români, din Grupul PPE pun România la colţ, încercând să promoveze teme de falsă dezbatere. Care este scopul lor? Să evite o discuţie asupra sistemului de poliţie politică din ţara noastră, despre protocoalele secrete din justiţie şi despre dosarele instrumentate în mod abuziv de procurori, pe baza inteceptării a milioane de români.

Din păcate, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, s-a comportat ca un adevărat procuror. Oficialul Comisiei Europene a făcut un proces de intenţie României, folosind ca argumente nişte documente total nepotrivite – un Raport al Mecanismului de Cooperare şi Verificare vechi de un an de zile (noiembrie 2017) şi un raport provizoriu al Comisiei de la Veneţia despre modoficările aduse legilor justiţiei.

Nimeni nu a fost capabil să menţioneze un singur articol din pachetul de legi privind justiţia care să încalce legislaţia europeană.

Mai mult, cei care au atacat ieri şi alaltăieri România ignoră loviturile permanente la adresa guvernului legitim de la Bucureşti, dar şi deciziile Curţii Constituţionale care consideră că legile privind reforma sistemului juridic sunt conforme cu legislaţia românească şi nu încalcă prevederi ale Constituţiei României.

Justiţia României este o competenţă naţională exclusivă. Ce a făcut ieri doamna premier Viorica dăncilă – şi o felicit pentru puterea cu care a susţinut cauza României poate pentru prima oară cu adevărat în ultimii ani – este că a cerut tratament egal cu celelalte state membre. Nu putem asista cu pasivitate cum ni se reproşează despre proteste nişte lucruri care se întâmplă în mod curent, ba şi mai dur, în state precum Franţa, Spania sau chiar în inima Bruxelles-ului. Jandarmeria Română nu este o instituţie second hand pe care să o terfelească toţi cei care, din ignoranţă sau rea-credinţă, se fac că nu văd nişte realităţi evidente.

Premierul României a dat o replică demnă şi deplin întemeiată la tentativa de execuţie politică a României în PE. Cel mai mare câştig politic o reprezintă recunoaşterea oficială în forul european a faptului că protocoalele secrete sunt profund nocive şi trebuie anchetate.

About The Author

Number of Entries : 1076

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.