//
PALATUL BRÂNCOVENESC POTLOGI: ATELIER DE PICTURĂ PE STICLĂ ”POVESTIRI BALCANICE” Reviewed by Momizat on . Atelier de pictură pe sticlă „Povestiri balcanice” la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi             Cons Atelier de pictură pe sticlă „Povestiri balcanice” la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi             Cons Rating: 0
You Are Here: Home » Cultura » PALATUL BRÂNCOVENESC POTLOGI: ATELIER DE PICTURĂ PE STICLĂ ”POVESTIRI BALCANICE”

PALATUL BRÂNCOVENESC POTLOGI: ATELIER DE PICTURĂ PE STICLĂ ”POVESTIRI BALCANICE”

PALATUL BRÂNCOVENESC POTLOGI: ATELIER DE PICTURĂ PE STICLĂ ”POVESTIRI BALCANICE”

Atelier de pictură pe sticlă „Povestiri balcanice” la

Palatul Brâncovenesc de la Potlogi

            Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, găzduieşte sâmbătă, 5 septembrie 2020, între orele 10:00 și 16:00, în cadrul Ansamblului Brâncovenesc de la Potlogi, un atelier de pictură pe sticlă coordonat de pictorița-iconar Oana Musceleanu. Evenimentul este organizat de Asociația DAR Development şi face parte din proiectul „Povestiri balcanice – de la mozaic la vitraliu”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național în sesiunea I/2020, la aria Patrimoniu Cultural Material.

            Dna. Alexandra Brutaru, președinta Asociației DAR DEVELOPMENT și coordonatorul proiectului „Povestiri balcanice – de la mozaic la vitraliu” descrie astfel tematica atelierului: vom realiza lucrări care ilustrează povești balcanice utilizând o tehnică inedită: tehnica utilizată în icoanele pe sticlă. La începutul proiectului în urmă cu câteva luni am avut două expoziții realizate în urma unui concurs care s-a adresat ilustratorilor de carte profesioniști și a unui apel pentru lucrări realizate de copii și tineri, dintre imaginile create de aceștia și nu numai, am selectat motivele pe care le vom folosi în cadrul atelierului. Iconarii numesc aceste modele: izvoade, poate că nu este cel mai potrivit termen, pentru că nu vom picta icoane, dar vom folosi însă tehnica și materialele utilizate pentru realizarea icoanelor pe sticlă.

            Oana Musceleanu care ne va ajuta să ne apropiem de acest „meșteșug artistic”, nu este artist profesionist, dar pictează de peste 15 ani icoane pe sticlă, face ateliere cu copii și tineri. Împreună cu ea am ales materiale pe care le vom folosi: pigmenții pentru care vom folosi emulsie din albuș de ou, foițe metalice cu diverse nuanțe, vopsele mate și translucide în măsura în care avem toată libertatea unei noi abordări.

            Din cauza condițiilor sanitare, participarea nu este liberă, participanții sunt tineri din Dâmbovița din zona Titu – Potlogi și din București care participă la activitățile Asociației DAR Development. Atelierul se va desfășura în aer liber ținând cont de toate măsurile de prevenție, vizitatorii palatului ne vor putea vedea însă de la distanță, locul în care vom lucra nu se află în circuitul de vizitare.

            Atelierul va putea fi văzut și online în postările live pe care le vom face pe pagina de Facebook special creată pentru acest proiect și pe pagina asociației.

Imaginile vor fi postate live pe următoarele pagini:https://www.facebook.com/darassociation/

https://www.facebook.com/Povestiri-balcanice-de-la-mozaic-la-vitraliuBalkanic-Tales-103759784608393/ și într-un film pe care îl vom posta pe canalul de Youtube al asociației.

            Intrarea în Ansamblul Brâncovenesc se face între orele 9:00- 17:30. Vizitatorii poartă măști, numărul de vizitatori care intră simultam în muzeu este gestionat de personalul muzeului care însoțește în permanență grupurile.

            Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. i

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.