//
PNL – O CORABIE PE APE TULBURI Reviewed by Momizat on . Partidul Naţional Liberal se prezintă în 2015 ca un partid de opoziţie total lipsit de vlagă şi într-o puternică pană de idei şi de lideri autentici. Conducerea Partidul Naţional Liberal se prezintă în 2015 ca un partid de opoziţie total lipsit de vlagă şi într-o puternică pană de idei şi de lideri autentici. Conducerea Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » PNL – O CORABIE PE APE TULBURI

PNL – O CORABIE PE APE TULBURI

PNL – O CORABIE PE APE TULBURI

Partidul Naţional Liberal se prezintă în 2015 ca un partid de opoziţie total lipsit de vlagă şi într-o puternică pană de idei şi de lideri autentici.

Conducerea centrală a PNL a convocat recent, la Poiana Braşov, o şedinţă a Ligii Aleşilor Locali,  care s-a dorit a fi un eveniment motivaţional, menit să ridice moralul aleşilor locali aflaţi în opoziţie. În sala de şedinţă s-a auzit vocea lui Vasile Blaga care a ameninţat baritonal ca ultimele zece organizaţii judeţene clasate în urma alegerilor locale din 2016, vor avea conducerile destituite de drept. Rămâne de văzut dacă ameninţările lui Blaga vor produce efecte miraculoase în planul rezultatelor. Asta, în condiţiile în care fuziunea reală PNL-PDL este departe de a fi rezolvată în teren. Acolo, luptele continuă, fiecare dorind să fure prim-planul.

Cu conduceri bicefale şi cu primari jucând la (cel puţin) două capete, Partidului Naţional Liberal îi este destul de greu să obţină victoria în iunie 2016. În acest timp, consemnăm moţiuni de cenzură firave, mitinguri la Bucureşti şi apariţiile televizate în care Gorghiu, Predoiu, Tinel sau Cezar Preda încearcă să convingă întreaga naţiune că au soluţii.

La nivel judeţean, organizaţia PNL pare incapabilă să se lupte cu un PSD condus de Adrian Ţuţuianu, Asta, paradoxal, în condiţiile în care liderul social democrat din Dâmboviţa este criticat că a greşit  şi şi-a îndepărtat parlamentarii.

Astăzi, PNL Dâmboviţa este aproape invizibil în spaţiul public, iar ”armata” liberală pare extrem de demotivată şi cu gândurile îndreptate la ofertele UNPR, partid care a înţeles că, anul viitor, bătălia pentru Consiliul Judeţean se dă implicit cu sprijinul primarilor. În condiţiile în care liberalii nu vin cu soluţii concrete pentru dâmboviţeni, ce mijloace de luptă politică au copreşedinţii Orban şi Vladu împotriva PSD? Cu ce parează sabia fluturată de Blaga, la Poiana Braşov? O soluţie ar putea fi identificarea liderilor puternici, posibili candidaţi la primărie. Dacă PNL reuşeşte să-i găsească, trebuie ca apoi să se grăbească cu promovarea lor.

Altfel, PNL Dâmboviţa va fi pusă în faţa unei decizii delicate, mai ales în contextul în care face apologia moralităţii politice. Vor începe liberalii o campanie de readucere în partid a aleşilor plecaţi în perioada Ordonanţei 55? Va decide tandemul Orban – Vladu deschiderea ”sezonului de vânătoare” a primarilor?

Deşi, fiind familiarizaţi cu tacticile politice actuale, am putea fi tentaţi să dăm încă de pe acum răspunsul, ne amintim zicerea celebră a unui la fel de celebru personaj care cerea ”punţintică răbdare” şi mai aşteptăm un pic!

PS: Moţiunea de cenzură introdusă de PNL a picat la vot. Ceva ne spune că nici liberalii nu se aşteptau (şi nici nu prea doreau) să treacă…

About The Author

Number of Entries : 1569

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.