//
SINDICATUL„VALAHIA”, NOTIFICAT: COS TÂRGOVIŞTE INTENŢIONEAZĂ SISTAREA PRODUCŢIEI ŞI CONCEDIERI COLECTIVE Reviewed by Momizat on . Sindicatul „Valahia” a fost notificat oficial de către reprezentanţii Combinatului de Oţeluri Speciale din Târgovişte cu privire la faptul că societatea intenţi Sindicatul „Valahia” a fost notificat oficial de către reprezentanţii Combinatului de Oţeluri Speciale din Târgovişte cu privire la faptul că societatea intenţi Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » SINDICATUL„VALAHIA”, NOTIFICAT: COS TÂRGOVIŞTE INTENŢIONEAZĂ SISTAREA PRODUCŢIEI ŞI CONCEDIERI COLECTIVE

SINDICATUL„VALAHIA”, NOTIFICAT: COS TÂRGOVIŞTE INTENŢIONEAZĂ SISTAREA PRODUCŢIEI ŞI CONCEDIERI COLECTIVE

SINDICATUL„VALAHIA”, NOTIFICAT: COS TÂRGOVIŞTE INTENŢIONEAZĂ SISTAREA PRODUCŢIEI ŞI CONCEDIERI COLECTIVE

Sindicatul „Valahia” a fost notificat oficial de către reprezentanţii Combinatului de Oţeluri Speciale din Târgovişte cu privire la faptul că societatea intenţionează sistarea activităţii de producţie pe termene nedefinit, respectiv desfiinţarea unui număr mare de posturi, ceea ce va antrena o serie de concedieri colective. Din analiza realizată se preconizează că sistarea activităţii de producţie va determina desfiinţarea unui număr de aproximativ 1200 de posturi.

Măsura este luată ca urmare a faptului că pe întreaga durată a anului 2020, societatea a avut sistată activitatea de producţie, fiind invocat pentru această situaţie contextul generat de pandemia de coronavirus.

Nicolae Dragodănescu, preşedintele Sindicatului „Valahia” a precizat: „Nu mai târziu de ieri am fost notificaţi că încetează activitatea pe o perioadă nedeterminată activitatea de producţie şi urmează să facă concedieri colective şi se precizează un număr de aproximativ 1200 de oameni… Cam ăştia suntem, pe la COS Târgovişte, acum. Este situaţia care se prefigura, şase luni de zile să nu ai activitate şi să prelungeşti şomajul tehnic din două săptămâni, în două săptămâni, era clar că va fi or problemă”.

Sindicaliştii speră, chiar şi în ceasul al douăsprezecelea, că statul va interveni şi va salva Combinatul de Oţeluri Speciale. Nicolae Dragodănescu: ”dacă statul român considera – sau considerăă că nu e timpul trecut – că aecst combinat este o unitate de importanţă strategică pentru România, ar putea putea foarte uşor, acum, în baza Legii Insolvenţei modificată, să da o simplă hotărâre de Guvern prin care să declare importanţa strategică pentru statul român a acestui combinat şi mai trebuia un ordin al ministrului de Finanţe care să stabilească o formulă unitară de conversie a creanţelor în acţiuni.

Rămâne de văzut dacă o astfel de intervenţie se va concretiza. Cert este că efectele sociale ale concedierii a 1200 de angajaţi s-ar resimţi din plin.

About The Author

Number of Entries : 1114

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.