//
LOCALITĂŢILE POT BENEFICIA DE FINANŢARE PENTRU CADASTRU Reviewed by Momizat on . Recent a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale de Cadastru, ai Oficiului Judeţean de Cadastru Prahova - cel care coo Recent a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale de Cadastru, ai Oficiului Judeţean de Cadastru Prahova - cel care coo Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » LOCALITĂŢILE POT BENEFICIA DE FINANŢARE PENTRU CADASTRU

LOCALITĂŢILE POT BENEFICIA DE FINANŢARE PENTRU CADASTRU

LOCALITĂŢILE POT BENEFICIA DE FINANŢARE PENTRU CADASTRU

Recent a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale de Cadastru, ai Oficiului Judeţean de Cadastru Prahova – cel care coordonează activitatea de înregistrare pe Regiunea Sud Muntenia, ai Oficiului Judeţean de Cadastru Dâmboviţa, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi primari din judeţ. În cadrul acestei întâlniri au fost discutate modificările aduse Legii 7/1996 – Legea Cadastrului – de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr 35/2016,  primarii fiind informaţi cu privire la posibilităţile de finanţare a lucrărilor de cadastru.

Într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a reluat tema Programului de înregistrare sistematică a imobilelor, în conformitate cu prevederile OUG nr. 35/2016, precizând: „I-am informat pe toţi primarii, programul e deschis tuturor, depinde de ei dacă îşi fac sau nu temele. OUG 35/2016 le dă posibilitatea finanţării lucrărilor de cadastru tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din România. Anul acesta, fiecare localitate poate să primească 135.000 de lei, ceea ce va da posibilitatea cadastrării între 100 până la 2.250 de imobile (parcele de teren sau percele de teren şi construcţii). Executanţii acestor lucrări pot fi persoane fizice autorizate categoria A, B sau D sau persoane juridice autorizate Clasa I, Clasa a II-a sau a III-a. Statul decontează 60 lei/imobil. (…) Am pus la dispoziţia tuturor primarilor câte un Ghid care conţine etapele pe care le au de parcurs. Dacă sunt foarte serioşi în abordarea acestei probleme, cel mai târziu la jumătatea lunii septembrie, pot avea contracte de achiziţie publică semnate, iar din luna septembrie până în luna decembrie se pot cheltui aceşti bani, cu precizarea că banii care nu se vor cheltui anul acesta vor fi reportaţi pentru anul viitor. Toate unităţile administrativ-teritoriale din România vor primi şi anul viitor şi, probabil, în următorii 3-4 ani, bani pentru aceste lucrări”.

About The Author

Number of Entries : 1569

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.