//
PRIMARUL MUNICIPIULUI TÂRGOVIŞTE, CRISTIAN STAN, ÎI DĂ O LECŢIE PRIMARULUI MUNICIPIULUI IAŞI, MIHAI CHIRICĂ Reviewed by Momizat on . Primarul municipiului Târgovişte îi dă o lecţie (şi de istorie) primarului municipiului Iaşi, Mihai Chirică, după ce acesta a sugerat, cel puţin neinspirat, că Primarul municipiului Târgovişte îi dă o lecţie (şi de istorie) primarului municipiului Iaşi, Mihai Chirică, după ce acesta a sugerat, cel puţin neinspirat, că Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » PRIMARUL MUNICIPIULUI TÂRGOVIŞTE, CRISTIAN STAN, ÎI DĂ O LECŢIE PRIMARULUI MUNICIPIULUI IAŞI, MIHAI CHIRICĂ

PRIMARUL MUNICIPIULUI TÂRGOVIŞTE, CRISTIAN STAN, ÎI DĂ O LECŢIE PRIMARULUI MUNICIPIULUI IAŞI, MIHAI CHIRICĂ

PRIMARUL MUNICIPIULUI TÂRGOVIŞTE, CRISTIAN STAN, ÎI DĂ O LECŢIE PRIMARULUI MUNICIPIULUI IAŞI, MIHAI CHIRICĂ

Primarul municipiului Târgovişte îi dă o lecţie (şi de istorie) primarului municipiului Iaşi, Mihai Chirică, după ce acesta a sugerat, cel puţin neinspirat, că Târgovişte ar fi o comună care gravitează în jurul unor oraşe: Le arat că și eu știu să iau bătaie de la Voluntari, de la Chindia, tot felul de astea… de echipe, că mă uit pe hartă și mă doare capul și spun că eram binișor la geografie, dar nu pare nicio capitală, nicio regiune sau oraș mare.  Sunt niște comune care gravitează în jurul unor capitale și orașe mai mari și, totuși, când îi prind pe moldovenii ăștia vrednici, îi ard de le sare apa în cap.

În replică, Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgovişte, i-a transmis, din fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti, un mesaj omologului său:

Domnule primar al municipiului Iași,

Nici nu știu cum să încep, care să fie tonul mesajului meu. Am citit declarația dumneavoastră recentă și trimiterea pe care o faceți la echipa de fotbal Chindia Târgoviște. Nefericit, nervos sau, pur și simplu, ignorant, v-ați referit la Târgoviște ca la o comună banală a României. Acum, nici nu știu pe cine să fiu supărat, pentru că nu am toate datele despre anii dumneavoastră de școală. Nu știu cine v-a fost profesor de istorie, nu știu dacă ați chiulit la orele respective, nu știu din care motiv, pentru numele lui Dumnezeu, nu ați auzit de CAPITALA ȚĂRII ROMÂNEȘTI vreme de 3 secole (!!!), de Mircea cel Bătrân, de Vlad Țepeș, de Neagoe Basarab, de Brâncoveanu. De TURNUL CHINDIEI (măcar aici să vă fi dus gândul când ați pomenit numele echipei noastre).Păcat că ați ales să vă „motivați” jucătorii printr-un discurs atât de păcătos. Păcat și de echipa de fotbal a Iașiului. Chiar dacă are rezultate net inferioare Chindiei noastre, ea rămâne echipa din CAPITALA MOLDOVEI. O capitală frumoasă, cu istorie bogată și fascinantă, pe care niciodată nu mi-aș permite să o murdăresc în cuvinte de dispreț.Înțeleg că reacțiile de după discursul dumneavoastră „motivațional” au fost suficient de lămuritoare din punct de vedere istoric, geografic, sportiv etc. Mie nu-mi rămâne decât să vă invit, când veți avea timp, la Târgoviște, să vizitați această „comună” incredibilă, fostă CETATE DE SCAUN. Măcar la Curtea Domnească să ajungeți (chiar, ce comună ați mai auzit să se laude că are o CURTE DOMNEASCĂ?). Veți primi acolo câteva pliante și veți afla, răsfoindu-le, ce greșeală ați făcut când ați vorbit așa de noi.

About The Author

Number of Entries : 1761

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.