//
PROIECTUL „ARCTIC” DE LA ULMI AR PUTEA „DEZGHEŢA” ECONOMIA JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA Reviewed by Momizat on . Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a anunţat, cu câteva săptămâni în urmă, faptul că Grupul Arcelik, din care face parte şi firma Arctic, intenţionează Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a anunţat, cu câteva săptămâni în urmă, faptul că Grupul Arcelik, din care face parte şi firma Arctic, intenţionează Rating: 0
You Are Here: Home » Recomandate » PROIECTUL „ARCTIC” DE LA ULMI AR PUTEA „DEZGHEŢA” ECONOMIA JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

PROIECTUL „ARCTIC” DE LA ULMI AR PUTEA „DEZGHEŢA” ECONOMIA JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

PROIECTUL „ARCTIC” DE LA ULMI AR PUTEA „DEZGHEŢA” ECONOMIA JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a anunţat, cu câteva săptămâni în urmă, faptul că Grupul Arcelik, din care face parte şi firma Arctic, intenţionează să lanseze, la Ulmi, o nouă investiţie. Într-o recentă conferinţa de presă, Adrian Ţuţuianju a revenit pe marginea acestui subiect important pentru judeţul Dâmboviţa, prezentând concluziile desprinse în urma unei discuţii purtate, zilele trecute, cu reprezentanţii Arctic. La acestă întâlnire au participat şi parlamentari, reprezentanţi ai unor instituţii deconcentrate şi ai Universităţii Valahia din Târgovişte.  Adrian Ţuţuianu a vorbit şi despre ceea ce ar însemna această investiţie pentru dezvoltarea economiei în judeţul Dâmboviţa, prezentând o serie de cifre.

Aşadar:

  • în proiect vor fi trei fabrici: maşini de spălat materiale textile, maşini de spălat vase şi cuptoare cu microunde;
  • proiectul, care se va finaliza în trei ani, se va implementa în două faze: prima, care presupune o investiţie de 105 milioane euro, pentru care investitorii solicită ajutor de stat de la Guvern, de 35,7 milioane de euro; a doua fază, cu o investiţie de 226 milioane de euro. La finalul acesteia, fabrica de la Ulmi ar putea produce 2,2 milioane maşini de spălat haine/an, 1 milion de maşini de spălat vase/an, 1,5 milioane de cuptoare cu microunde/an. 

Dacă în prima fază, proiectul prevede crearea a 2100 de locuri de muncă, în cea de-a doua fază, fabrica de la Ulmi ar putea să aibă 5.500 de salariaţi.

Dacă ajutorul de stat solicitat de la guvern va ajunge repede la investitorii, lucrările de construcţie a fabricii vor putea începe în aprilie, cel târziu, în mai.

Adrian Tuţuianu a precizat: „Pentru că este o problemă de interes major pentru judeţul Dâmboviţa, vă precizez că, pe data de 23 martie, pe ordinea de zi a Consiliului Judeţean, la primul punct, vom pune o informare cu privifre la acest subiect şi vom pregăti un proiect de hotărâre prin care autorităţile judeţene să sprijine demersurile Grupului Arcelik în vederea obţinerii ajutorului de stat, la care se adaugă demersuri pentru finanţarea de către guvernul României, din fonduri europene sau bugetare, a unor lucrări de interes public extrem de importante pentru investiţiile grupului Arcelik în judeţul dâmboviţa (şoseaua pe patru benzi Bâldana – Târgovişte, şoseaua pe patru benzi Bâldana – Titu, cu solicitare de extindere spre Găeşti”.

About The Author

Number of Entries : 1673

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.