//
PROTOCOL DE ÎNFRĂŢIRE ÎNTRE CJ DÂMBOVIŢA ŞI CONSILIUL RAIONAL IALOVENI (R. MOLDOVA) Reviewed by Momizat on . Recent, o delegație a Consiliului Județean Dâmbovița, condusă de Adrian Țuțuianu, a participat la o întâlnire oficială în Republica Moldova, unde a fost semnată Recent, o delegație a Consiliului Județean Dâmbovița, condusă de Adrian Țuțuianu, a participat la o întâlnire oficială în Republica Moldova, unde a fost semnată Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » PROTOCOL DE ÎNFRĂŢIRE ÎNTRE CJ DÂMBOVIŢA ŞI CONSILIUL RAIONAL IALOVENI (R. MOLDOVA)

PROTOCOL DE ÎNFRĂŢIRE ÎNTRE CJ DÂMBOVIŢA ŞI CONSILIUL RAIONAL IALOVENI (R. MOLDOVA)

PROTOCOL DE ÎNFRĂŢIRE ÎNTRE CJ DÂMBOVIŢA ŞI CONSILIUL RAIONAL IALOVENI (R. MOLDOVA)

Recent, o delegație a Consiliului Județean Dâmbovița, condusă de Adrian Țuțuianu, a participat la o întâlnire oficială în Republica Moldova, unde a fost semnată ”Înțelegerea de cooperare a Județului Dâmbovița cu Raionul Ialoveni din Republica Moldova”. Din delegația Consiliului Județean Dâmbovița au făcut parte Alexandru Oprea, Administratorul Public al județului, Luminița Olaru, Marius Lupoiu și Gabriel Grozavu – consilieri județeni, Oana Ivanov, consilier – Direcția Generală Programe Europene, Achiziții Publice, Comunicare, Relații Externe, și Raluca Coman, consilier – Serviciul Administrație Publică, Secretariat și Relații cu Publicul.

Înțelegerea de cooperare a Județului Dâmbovița cu Raionul Ialoveni”, semnată în data de 15 mai 2015, reprezintă baza de dezvoltare a unei relații de colaborare în soluționarea unor probleme de interes comun, în vederea creării oportunităților de cooperare în mai multe domenii de activitate.

Raionul Ialoveni este situat în zona centrală a Republicii Moldova și este una dintre cele mai dezvoltate unități teritoriale în domeniul agricol.

În cadrul ședinței festive de semnare a protocolului de înfrățire și cooperare, Președintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Țuțuianu, a precizat că astfel de parteneriate au menirea de a apropia Moldova de România și Uniunea Europeană.

Adrian Țuțuianu, Președintele CJD: „Suntem la a doua experiență de acest  fel în Republica Moldova. Mai avem un acord de înfrățire și cu Raionul Ștefan Vodă. Am derulat împreună activități culturale, am adus copii în taberele noastre. De curând, în România, „Legea finanțelor publice locale” a fost modificată și avem posibilitatea ca noi, direct, ca unitate administrativ-teritorială, să sprijinim anumite investiții în unitățile administrativ – teritoriale din Republica Moldova (…) Pentru județul Dâmbovița este important să fim aproape de Ialoveni, este important să dezvoltăm relațiile economice, culturale, să avem un schimb de experiență, să încercăm să pregătim funcționari publici pentru parcursul european.

Lilian Popescu, Președintele Consiliului Raional Ialoveni: „Mă bucur mult că astăzi semnăm această înțelegere, iar emoția mă copleșește. Îi mulțumesc domnului președinte Adrian Țuțuianu pentru deschidere și colaborare! Acest protocol, pe care îl semnăm astăzi cu Consiliul Județean Dâmbovița, document istoric, va reprezenta pentru administrația viitoare un pilon de dezvoltare (…) Părerea mea este că unica șansă pentru a merge înainte spre dezvoltare, spre parcursul european este susținerea din partea României. În fiecare an, o să stabilim un plan de acțiuni pe diferite domenii; spre exemplu, pentru anul acesta, o să realizăm – de la proiectare până la finalizare – o grădiniță„.

Delegația CJD a fost prezentă și la festivitatea ocazionată de evenimentul ”Topul Personalităților 2014”, eveniment la care au mai participat reprezentanți din județul Alba (județ cu care autorităţile Raionului Ialoveni au semnat, în anul 2012, un document similar cu acordul încheiat cu județul Dâmbovița), autorități din Lituania și Georgia. De asemenea, la eveniment a fost prezent și E.S. Marius Lazurca, Ambasadorul României în Republica Moldova.

Programul a cuprins și o vizită în localitatea Mileștii Mici, la Combinatul de Vinuri de Calitate, unitate fondată în anul 1969, un veritabil oraș vinicol subteran. Acest combinat se întinde pe o lungime de 50 km și adăpostește butoaie de vin  la o adâncime de peste 60 metri.

În finalul vizitei, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a fost invitat să semneze în cartea de onoare a Combinatului ”Mileștii Mici”.

infratire moldova 2 infratire moldova 1

About The Author

Number of Entries : 1569

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.