//
PSD A VOTAT LA SENAT PROPUNEREA LEGISLATIVĂ PRIVITOARE LA STUDIEREA ÎN ȘCOLI A ISTORIEI EVREILOR ȘI A HOLOCAUSTULUI Reviewed by Momizat on . PSD a votat la Senat propunerea legislativă privind unele măsuri pentru studierea istoriei evreilor şi a Holocaustului, care prevede introducerea unei disciplin PSD a votat la Senat propunerea legislativă privind unele măsuri pentru studierea istoriei evreilor şi a Holocaustului, care prevede introducerea unei disciplin Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » PSD A VOTAT LA SENAT PROPUNEREA LEGISLATIVĂ PRIVITOARE LA STUDIEREA ÎN ȘCOLI A ISTORIEI EVREILOR ȘI A HOLOCAUSTULUI

PSD A VOTAT LA SENAT PROPUNEREA LEGISLATIVĂ PRIVITOARE LA STUDIEREA ÎN ȘCOLI A ISTORIEI EVREILOR ȘI A HOLOCAUSTULUI

PSD A VOTAT LA SENAT PROPUNEREA LEGISLATIVĂ PRIVITOARE LA STUDIEREA ÎN ȘCOLI A ISTORIEI EVREILOR ȘI A HOLOCAUSTULUI

PSD a votat la Senat propunerea legislativă privind unele măsuri pentru studierea istoriei evreilor şi a Holocaustului, care prevede introducerea unei discipline şcolare cu acest obiect în planurile-cadru ale învăţământului liceal şi profesional.

Senatorul PSD Titus Corlățean a prezentat astăzi în plenul Senatului motivele pentru care senatorii social democrați susțin proiectul de lege:

„Grupul PSD va vota în favoarea proiectului de lege și există niște argumente de fond și care țin de memoria istorică a lucrurile care s-au întâmplat dramatic în arealul european, inclusiv pe teritoriul României, și asta și într-un context în care, și o spun de această dată într-o calitate europeană șu având acces la o serie de rapoarte ale Comisiei Europene împotriva rasismului și intoleranței cu monitorizarea pe toate statele, tendințele, din păcate, apropo de antisemitism în Europa, sunt îngrijorătoare. Și dacă aș spune îngrijorătoare, aș spune că sunt ponderat. Din acest punct de vedere este nevoie să putem face un transfer de cunoaștere, de sensibilitate către tânăra generație și din acest punct de vedere proiectul de lege conține câteva elemente importante.

Un ultim comentariu! Pentru cei care își aduc aminte, a existat o Comisie Internațională pentru Studierea Holocaustului în România, așa numita comisie Elie Wiesel, sub patronaj prezidențial, 2003-2004. Acel raport care a stat la baza unor evoluții legislative și instituționale în România, conține și acest al sistemului educațional și al unor materii care să fie studiate în școală. Cred că e bine să fim consecvenți și să facem tot ceea ce ține de noi să ajungem în situația de a spune să nu se mai repete ceea ce atât de dramatic s-a întâmplat în istoria omenirii și inclusiv cu privire la noi, la România”, a transmis senatorul Titus Corlățean în plenul Senatului.

About The Author

Number of Entries : 1638

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.