//
PUCIOASA – A FOST SEMNAT PROIECTUL PENTRU REABILITAREA, MODERNIZAREA ŞI EXTINDEREA LICEULUI TEHNOLOGIC DIN LOCALITATE Reviewed by Momizat on . Liviu Mușat și primarul  orașului – Constantin Ana au semnat proiectul „REABILITAREA, MODERNIZAREA ȘI EXTINDEREA LICEULUI TEHNOLOGIC PUCIOASA” depus pe AXA 10.2 Liviu Mușat și primarul  orașului – Constantin Ana au semnat proiectul „REABILITAREA, MODERNIZAREA ȘI EXTINDEREA LICEULUI TEHNOLOGIC PUCIOASA” depus pe AXA 10.2 Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » PUCIOASA – A FOST SEMNAT PROIECTUL PENTRU REABILITAREA, MODERNIZAREA ŞI EXTINDEREA LICEULUI TEHNOLOGIC DIN LOCALITATE

PUCIOASA – A FOST SEMNAT PROIECTUL PENTRU REABILITAREA, MODERNIZAREA ŞI EXTINDEREA LICEULUI TEHNOLOGIC DIN LOCALITATE

PUCIOASA – A FOST SEMNAT PROIECTUL PENTRU REABILITAREA, MODERNIZAREA ŞI EXTINDEREA LICEULUI TEHNOLOGIC DIN LOCALITATE

Liviu Mușat și primarul  orașului – Constantin Ana au semnat proiectul „REABILITAREA, MODERNIZAREA ȘI EXTINDEREA LICEULUI TEHNOLOGIC PUCIOASA” depus pe AXA 10.2., al 11-lea proiect european a fost semnat la Pucioasa!

Constantin Ana, primarul oraşului Pucioasa: „Astăzi am semnat, la sediul ADR Sud Muntenia, unul dintre proiectele pentru care ne-am zbătut extraordinar de mult! Dar masca nu mă lasă să îmi arăt satisfacția!

Investițiile în Liceul tehnologic Pucioasa vor contribui la asigurarea condițiilor necesare pentru o pregătire cât mai eficientă a elevilor din zona orașului Pucioasa, în special în domeniile solicitate pe piața forței de muncă din această zonă, pentru care se realizează școlarizarea respectivă”, a declarat edilul orașului stațiune.

Pentru implementarea acestui proiect, Primăria Pucioasa a accesat finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (Regio), în cadrul Axei prioritare 10 – „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, Prioritatea de investiții 10.1 – „Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare”, Obiectiv specific 10.2 – „Creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic și învățare pe tot parcursul vieții”.

Valoarea proiectului: 9.467.560,13 lei din care, cota de cofinanțare a UAT Oraș Pucioasa este de 2%, iar durata de implementare este de 33 de luni.

Prin proiect se vor realiza reabilitarea, modernizarea și extinderea Liceului Tehnologic Pucioasa: lucrări de consolidare a fundațiilor; refacere instalații electrice, sanitare, termice, curenți slabi și finisaje; reabilitare termică, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie PVC; extinderea corpurilor C1 și C2, prin supraetajarea corpurilor anexă; refacerea acoperișului corpului principal și realizarea acoperișului; refacerea împrejmuirii liceului; refacerea pavajului perimetral al clădirii liceului; amenajarea celor 1.300 mp de spații verzi existenți în curtea liceului și plantarea de arbori; se vor asigura dotări, utilaje, echipamente tehnologice și funcționale pentru: atelier mecanică de montaj, întreținere și reparații, laborator electronică și automatizări, laborator informatică, atelier prelucrare lemn și atelier textile.

După finalizarea acestor investiții destinate consolidării învățământului profesional, elevii din cadrul Liceului Tehnologic Pucioasa vor beneficia de condițiile necesare unei pregătiri la standarde înalte de calitate, în conformitate cu nevoile pieței muncii și cu tendințele economice actuale.

În prezent, în regiunea Sud Muntenia au fost depuse 1.178 de proiecte (inclusiv aplicațiile dedicate SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste opt miliarde de lei. Dintre acestea, 218 aplicații, cu o valoare solicitată de peste 1,6 miliarde de lei, au fost depuse de solicitanții din județul Dâmbovița. La nivelul Axei 10 au fost depuse 38 de cereri de finanțare prin care sunt solicitate fonduri cu o valoare de peste 350 de milioane de lei.

About The Author

Number of Entries : 1673

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.