//
PUCIOASA: ACŢIUNI DEDICATE ZILEI CULTURII NAŢIONALE Reviewed by Momizat on . Oraşul Pucioasa a găzduit o serie de manifestări culturale, dedicate poetului Mihai Eminescu, de la a cărui naştere s-au împlinit, în data de 15 ianuarie, 167 d Oraşul Pucioasa a găzduit o serie de manifestări culturale, dedicate poetului Mihai Eminescu, de la a cărui naştere s-au împlinit, în data de 15 ianuarie, 167 d Rating: 0
You Are Here: Home » Cultura » PUCIOASA: ACŢIUNI DEDICATE ZILEI CULTURII NAŢIONALE

PUCIOASA: ACŢIUNI DEDICATE ZILEI CULTURII NAŢIONALE

PUCIOASA: ACŢIUNI DEDICATE ZILEI CULTURII NAŢIONALE

Oraşul Pucioasa a găzduit o serie de manifestări culturale, dedicate poetului Mihai Eminescu, de la a cărui naştere s-au împlinit, în data de 15 ianuarie, 167 de ani. Şi cum această zi are o semnificaţie amplă, în data de 15 ianuarie fiind marcată şi Ziua Culturii Naţionale, manifestările au oferit publicului sensibilitatea poeziei, mesajul formelor şi al culorii aşternute pe pânză, o frântură de realitate surprinsă de fotografii, dar şi armonia muzicii.

Manifestările au debutat la Şcoala Nr 4 din Pucioasa, unde a fost dezvelit bustul Elenei Donici Cantacuzino, lucrarea fiind realizată de sculptorul Dimitriu Giulian şi donată Primăriei Oraşului Pucioasa de inginerul Marius Iacob. De altfel, şcoala respectivă poartă numele Elenei Donici Cantacuzino, profesori şi elevi de aici evocând astăzi memoria celei care a ştiut să le ofere copiilor, pe lângă cunoştinţe de limbă engleză sau franceză, un model de urmat.

Ziua a continuat cu o expoziţie care a reunit lucrări de artă plastică, sub genericul „Simeze”, dar şi cu o expoziţie de fotografii, găzduită de Centrul Cultural Pucioasa. Seria manifestărilor organizate de Primăria şi Consiliul Local Pucioasa, împreuna cu Centrul Cultural din localitate, s-a încheiat cu concertul „Dor de Eminescu”,  susţinut de Corul „Preludiu”, condus de Voicu Enăchescu.

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.