//
RADU POPA, VICEPREŞEDINTE PSD DÂMBOVIŢA, ATRAGE ATENŢIA ASUPRA SITUAŢIEI DIFICILE ÎN CARE SE AFLĂ AGRICULTORII Reviewed by Momizat on . Vicepreședintele PSD Dâmbovița, Radu Popa, semnalează faptul că nu există nici măcar o măsură economică emisă de liberali, astfel încât legumicultorii şi pomicu Vicepreședintele PSD Dâmbovița, Radu Popa, semnalează faptul că nu există nici măcar o măsură economică emisă de liberali, astfel încât legumicultorii şi pomicu Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » RADU POPA, VICEPREŞEDINTE PSD DÂMBOVIŢA, ATRAGE ATENŢIA ASUPRA SITUAŢIEI DIFICILE ÎN CARE SE AFLĂ AGRICULTORII

RADU POPA, VICEPREŞEDINTE PSD DÂMBOVIŢA, ATRAGE ATENŢIA ASUPRA SITUAŢIEI DIFICILE ÎN CARE SE AFLĂ AGRICULTORII

RADU POPA, VICEPREŞEDINTE PSD DÂMBOVIŢA, ATRAGE ATENŢIA ASUPRA SITUAŢIEI DIFICILE ÎN CARE SE AFLĂ AGRICULTORII

Vicepreședintele PSD Dâmbovița, Radu Popa, semnalează faptul că nu există nici măcar o măsură economică emisă de liberali, astfel încât legumicultorii şi pomicultorii dâmboviţeni să nu aibă de suferit anul acesta din cauza pierderilor financiare de sute de mii de lei.
În schimb, spune Radu Popa, băncile sunt ajutate şi impun condiţii din ce în ce mai greu de suportat de către pomicultori şi legumicultori.

Radu Popa, vicepreşedinte PSD Dâmboviţa: „România stă pe doi piloni importanți, resursa agriculturii și resursele energetice. Am atras atenția la debutul pandemiei, în luna martie, atunci când am prezentat un plan de relansare economică care avea în vedere investiții majore în industrie, în infrastructura rutieră și de căi ferate, în proiectele mari hidrotehnice. De asemenea cred că subvenționarea într-o formă cât se poate de explicită a agriculturii era o altă soluție. Personal, resimt foarte puternic o frustrare față de calitatea proastă și, mai ales, nesănătoasă a produselor agroalimentare din import care au invadat piața. Îmi amintesc că în 25 septembrie premierul Orban a fost la Lungulețu și a zis că a venit să facă piața, dar a plecat de acolo cu două fotografii pentru el și pentru candidatul pe care l-a susținut și problemele au rămas la fel de mari în spatele acestei vizite. Vă reamintesc că zona Lungulețu, în luna septembrie, a înregistrat un surplus de producție de 107.000 de tone de cartofi și nimeni nu le spune oamenilor ăstora ce vor face cu această producție, pentru că ei din asta trăiesc. Zona Lungulețu, Potlogi, Poiana, Slobozia Moară, este cunoscută pentru producția mare de cartofi și de varză… În partea cealaltă, pe Valea Dâmboviței, sunt producțiile mari de mere și cu excepția unei singure asociații, nu există nici o formulă și nicio formă de asociere care să-i sprijine pe agricultori. Nu există un plan strategic de relansare a agriculturii. Sunt condiții inechitabile practicate de bănci în relație cu agenții economici din acest sector.

Dar, premierul Orban a făcut acum vreo patru luni o vizită și la Dragomirești, a inaugurat o linie de producție de măști care a mers 24 de ore, atât cât să facă poze și să le distribuie pe rețelele de socializare”, a declarat vicepreședintele PSD Dâmbovița, Radu Popa, în cadrul unei conferințe de presă online.

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.