//
RECENT RESTAURAT, ANSAMBLUL BRÂNCOVENESC DE LA POTLOGI A FOST INAUGURAT Reviewed by Momizat on . Recent restaurat cu ajutorul fondurilor europene, obţinute printr-un proiect în valoare de peste 40 de milioane de lei, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi a f Recent restaurat cu ajutorul fondurilor europene, obţinute printr-un proiect în valoare de peste 40 de milioane de lei, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi a f Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » RECENT RESTAURAT, ANSAMBLUL BRÂNCOVENESC DE LA POTLOGI A FOST INAUGURAT

RECENT RESTAURAT, ANSAMBLUL BRÂNCOVENESC DE LA POTLOGI A FOST INAUGURAT

RECENT RESTAURAT, ANSAMBLUL BRÂNCOVENESC DE LA POTLOGI A FOST INAUGURAT

Recent restaurat cu ajutorul fondurilor europene, obţinute printr-un proiect în valoare de peste 40 de milioane de lei, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi a fost inaugurat duminică, 29 noiembrie. Momentul a fost marcat printr-o festivitate la care au participat peste două mii de persoane.

La eveniment, au fost prezenţi: preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, prefectul Ioan Marinescu, Sorin Chelmu, secretar general al guvernului, Ionuţ Vulpescu – fost ministru al Culturii, Rovana Plumb – deputat, fost ministru în Guvernul Ponta, Liviu Muşat – director ADR Sud Muntenia, Anatoli Dimitriu – preşedintele raionului Ialoveni (Republica Moldova), reprezentanţi ai Universităţii Valahia din Târgovişte, academicianul Răzvan Theodorescu, prof. univ. dr. Radu Vergatti, parlamentari, primari, viceprimari, şefi ai unor instituţii deconcentrate, consilieri judeţeni.

Manifestările au debutat cu un cuvânt de bun-venit, adresat oaspeţilor de preşedintele Consiliului Judeţean, urmat de o slujbă religioasă, oficiată de ÎPS Nifon, Arhiepiscop şi Mitropolit al Târgoviştei.

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa:

„Aflându-ne într-un moment festiv, nu ascundem mândria şi determinarea de a fi putut vedea cum, de la zi la zi, ansamblul curţii domneşti a prins contur tot mai mult, palatul şi clădirile anexă revenind la o nouă viaţă. Implicarea noastră, a autorităţii judeţene în acest proiect major este un semn de mare preţuire a înaintaşilor glorioşi, şi Constantin Brâncoveanu a fost cu prisosinţă. Turiştii care vor trece pe sub poarta de intrare şi vor păşi în acest spaţiu vor avea ce vedea, cunoaşte şi aprecia.

Inaugurarea ai cărei martori suntem astăzi are un rol determinant pentru ceea ce ne dorim să însemne un loc turistic adecvat atât publicului pasionat de istorie și cultură  cât și turiștilor de ocazie.

(…) Le mulțumesc celor care au lucrat la implementarea proiectului, care s-a finalizat cu bine doar printr-o muncă susținută, coordonată îndeaproape, un efort pe care numai noi cei din interiorul Consiliului Județean îl știm. Desigur, vă mulțumesc și dumneavoastră, tuturor pentru bucuria pe care ne-ați făcut-o de a fi alături de noi, la acest moment inaugural. 

Au trecut 300 de ani de când palatul a fost inaugurat,în anul 1698, specialpentru curtea fiuluicel mare, Constantin,el fiind şi urmaşul la tron al domnitorului.

Astăzi el îşi deschide porţile pentru viitor, pentru toate generaţiile de tineri care au nevoie de modeleşi, în egală măsură, pentru toţi românii.

La mulţi ani dâmboviţenilor şi tuturor românilor cu ocazia Sfântului Andrei, ocrotitorul României! La mulţi ani România!”

Academicianul Răzvan Theodorescu a vorbit despre semnificaţia acestui obiectiv istoric, dar şi despre importanţa proiectului care pune în lumină ctitoria lui Constantin Brâncoveanu. Profesorul universitar doctor Radu Vergati a evocat, la rându-i, personalitatea voievodului martir.

După tăierea panglicii inaugurale, oficialităţile au vizitat Palatul de la Potlogi şi au scris în Cartea de Onoare.

lume potlogimacheta palatJPGtron 1 trondormitorbirou brancoveanuperetibeci garda onoareoficialitati 1 oficialitati

 

About The Author

Number of Entries : 1112

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.