//
RECTIFICAREA BUGETARĂ STÂRNEŞTE CRITICI LA ADRESA GUVERNULUI, DIN PARTEA PSD DÂMBOVIŢA. POTRIVIT CALCULELOR, FIECĂREI LOCALITĂŢI I-AR REVENI 30.000 DE LEI Reviewed by Momizat on . PSD Dâmboviţa a criticat modul în care au fost alocaţi banii la recenta reactificare bugetară, în urma căreia, judeţul a primit 2.646.000 lei, bani care trebuie PSD Dâmboviţa a criticat modul în care au fost alocaţi banii la recenta reactificare bugetară, în urma căreia, judeţul a primit 2.646.000 lei, bani care trebuie Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » RECTIFICAREA BUGETARĂ STÂRNEŞTE CRITICI LA ADRESA GUVERNULUI, DIN PARTEA PSD DÂMBOVIŢA. POTRIVIT CALCULELOR, FIECĂREI LOCALITĂŢI I-AR REVENI 30.000 DE LEI

RECTIFICAREA BUGETARĂ STÂRNEŞTE CRITICI LA ADRESA GUVERNULUI, DIN PARTEA PSD DÂMBOVIŢA. POTRIVIT CALCULELOR, FIECĂREI LOCALITĂŢI I-AR REVENI 30.000 DE LEI

RECTIFICAREA BUGETARĂ STÂRNEŞTE CRITICI LA ADRESA GUVERNULUI, DIN PARTEA PSD DÂMBOVIŢA. POTRIVIT CALCULELOR, FIECĂREI LOCALITĂŢI I-AR REVENI 30.000 DE LEI

PSD Dâmboviţa a criticat modul în care au fost alocaţi banii la recenta reactificare bugetară, în urma căreia, judeţul a primit 2.646.000 lei, bani care trebuie să ajungă la cele 89 de localităţi ale judeţului şi, potrivit calculelor, fiecărei localităţi i-ar reveni 30.000 de lei, în condiţiile în care, cheltuielile din această perioadă sunt foarte mari.

Iată Comunicatul de presă al PSD Dâmboviţa:

Guvernul PNL al României consideră că 39 de judeţe din ţară, printre care şi judeţul Dâmboviţa, nu trebuie să primească bani pentru stoparea răspândirii COVID-19.

Iresponsabilitatea Guvernului Orban riscă să blocheze lupta primăriilor dâmboviţene şi a Consiliului Judeţean Dâmboviţa împotriva răspândirii COVID-19. Dând dovadă de nepăsare în ceea ce priveşte sănătatea dâmboviţenilor, Orban şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, taie din banii primăriilor care trebuie să asigure resursele necesare pentru a stopa noul coronavirus. Deşi cheltuielile sunt imense pentru autorităţile dâmboviţene, Orban a înţeles că, pentru a ajuta primăriile să evite îmbolnăvirea oamenilor, trebuie să le taie din bani. Astfel, la ultima rectificare bugetară, Judetul Dâmbovița a primit suma de 2.646.000 lei. Aceşti bani, împărţiţi la 89 de primării câte sunt în judeţul Dâmboviţa, înseamnă aproape 30.000 de lei de primărie. Spre exemplu, doar Municipiul Târgovişte are cheltuieli de aproape 80 ori mai mari doar cu ingienizarea străzilor şi a scărilor de bloc decât suma care i se alocă.

Ce vor mai putea face primarii dâmboviţeni în perioada următoare, având în vedere că nu s-a atins vârful infectărilor cu COVID-19?

Guvernul Orban aruncă toată responsabilitatea stopării acestei boli pe primarii dâmboviţeni, dar în acelaşi timp nu le dă bani ca să poată face acest lucru. 

Cel mai afectat este însă Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Deşi insituţia are cele mai mari cheltuieli, bugetul alocat de Orban este 0 LEI (ZERO). Guvernul Orban nu mai poate fi acuzat doar de incompetenţă! Acum se poate spune că foloseşte banii ţării ca armă politică, încercând să arate că problemele cauzate de COVID-19 în localităţi sunt vina primarilor şi nu a miniştrilor liberali care nu alocă banii necesari.

Încă o dată, liberalii arată că mai importante sunt interesele lor politice şi că vor face tot ceea ce este necesar să găsească un alt vinovat pentru criza socială prin care trecem.

Josnicia guvernului Orban îi afectează însă pe dâmboviţeni, pentru că ei sunt principalii beneficiari ai măsurilor împotriva răspândirii noului coronavirus.

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.