//
REDUCEREA CHELTUIELILOR BUGETARE – TEMA UNEI ÎNTÂLNIRI LA CARE A PARTICIPAT ȘI PREȘEDINTELE CJ DÂMBOVIȚA Reviewed by Momizat on . Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat, alături de reprezentanți ai Uniunii Naționale a Consiliilor Județene, Asociația Municipiilor, Asociați Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat, alături de reprezentanți ai Uniunii Naționale a Consiliilor Județene, Asociația Municipiilor, Asociați Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » REDUCEREA CHELTUIELILOR BUGETARE – TEMA UNEI ÎNTÂLNIRI LA CARE A PARTICIPAT ȘI PREȘEDINTELE CJ DÂMBOVIȚA

REDUCEREA CHELTUIELILOR BUGETARE – TEMA UNEI ÎNTÂLNIRI LA CARE A PARTICIPAT ȘI PREȘEDINTELE CJ DÂMBOVIȚA

REDUCEREA CHELTUIELILOR BUGETARE – TEMA UNEI ÎNTÂLNIRI LA CARE A PARTICIPAT ȘI PREȘEDINTELE CJ DÂMBOVIȚA

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat, alături de reprezentanți ai Uniunii Naționale a Consiliilor Județene, Asociația Municipiilor, Asociația Orașelor și Asociația Comunelor din România, la o serie de discuții cu premierul Marcel Ciolacu, principalul subiect fiind impactul măsurilor de reducere a cheltuielile bugetare, dar și de consolidare a finanțelor publice naționale.

”În primul rând, vreau să accentuez faptul că reforma propusă de Marcel Ciolacu urmărește stoparea risipei fondurilor publice. România nu își mai poate permite să piardă miliarde din cauza unui sistem fiscal ineficient, în care există o serie de privilegii și excepții, precum și din cauza unor cheltuieli excesive și supradimensionate. Așadar, este esențial să promovăm prudența și eficiența financiară reducând anumite cheltuieli, în unele cazuri, inutile.

În al doilea rând, reforma își propune să promoveze echitatea fiscală. Sistemul actual de impozitare s-a dovedit a fi o povară disproporționată, cu anumite segmente ale societății suportând o povară fiscală mai grea în comparație cu altele.

În al treilea rând, prin supraimpozitarea viciilor, Guvernul caută să descurajeze consumul lor excesiv în paralel cu generarea de venituri suplimentare la bugetul de stat. Aceeași abordare privitoare la generarea de noi venituri se aplică și în cazul luxului excesiv. Sumele astfel obținute pot fi utilizate pentru a îmbunătăți serviciile publice, infrastructura și pentru a aborda alte nevoi naționale urgente.

Reforma fiscal-bugetară propusă de Marcel Ciolacu este un pas crucial făcut pentru stabilitatea financiară a țării. România nu își poate permite să funcționeze în condiții de deficit excesiv. Este în interesul nostru național să luăm măsuri imediate pentru a reduce deficitul bugetar, evitând astfel riscul pierderii de fonduri europene și, implicit, să asigurăm noi investiții în România”, a punctat președintele CJ Dâmbovița.

About The Author

Number of Entries : 1761

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.