//
RUNCU: „RĂVĂŞITUL OILOR”, LA A 25-A EDIŢIE Reviewed by Momizat on . În comuna dâmboviţeană Runcu, într-un cadru natural de o frumuseţe aparte, a fost organizată, în zilele de 17 şi 18 septembrie, cea de-a 25-a ediţie a sărbători În comuna dâmboviţeană Runcu, într-un cadru natural de o frumuseţe aparte, a fost organizată, în zilele de 17 şi 18 septembrie, cea de-a 25-a ediţie a sărbători Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » RUNCU: „RĂVĂŞITUL OILOR”, LA A 25-A EDIŢIE

RUNCU: „RĂVĂŞITUL OILOR”, LA A 25-A EDIŢIE

RUNCU: „RĂVĂŞITUL OILOR”, LA A 25-A EDIŢIE

În comuna dâmboviţeană Runcu, într-un cadru natural de o frumuseţe aparte, a fost organizată, în zilele de 17 şi 18 septembrie, cea de-a 25-a ediţie a sărbătorii pastorale cunoscute sub numele de „Răvăşitul oilor”. Momentul marchează întoarcerea turmelor de oi din munte, ciobanii aducându-le proprietarilor animalele primite în grijă în primăvară, dar şi brânza strânsă în aceste luni. Acest episod important din viaţa comunităţii este sărbătorit aşa cum se cuvine, la loc de cinste stând bunătăţile de sezon.

Profitând de vremea frumoasă, foarte mulţi locuitori din nordul judeţului, dar şi oaspeţi veniţi de prin alte părţi s-au bucurat de oferta bogată de brânză şi pastramă – produse care puteau fi găsite în târgul organizat cu acest prilej – dar şi de spectacolul folcloric oferit de interpreţi îndrăgiţi care au întreţinut atmosfera de sărbătoare.

Autorităţile judeţene şi locale, prezente şi anul acesta la eveniment, le-au urat locuitorilor acestei zone o toamnă bogată şi multă sănătate.

oficialitatilume-ravasitceaunpeisaj

About The Author

Number of Entries : 1112

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.