//
ŞAH LA PNL ÎN CONSILIUL JUDEŢEAN Reviewed by Momizat on . Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Dâmboviţa a debutat într-o atmosferă de tensiune mocnită, date fiind disputele dintre PSD şi PNL pe marginea funcţiei de Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Dâmboviţa a debutat într-o atmosferă de tensiune mocnită, date fiind disputele dintre PSD şi PNL pe marginea funcţiei de Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » ŞAH LA PNL ÎN CONSILIUL JUDEŢEAN

ŞAH LA PNL ÎN CONSILIUL JUDEŢEAN

ŞAH LA PNL ÎN CONSILIUL JUDEŢEAN

Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Dâmboviţa a debutat într-o atmosferă de tensiune mocnită, date fiind disputele dintre PSD şi PNL pe marginea funcţiei de vicepreşedinte al forului administrativ, dispute în care independenţii au un rol foarte important. Subiectul alegerii „secundului” a ţinut, de altfel, capul de afiş al evenimentelor începutului de săptămână, liberalii convocând o şedinţă extraordinară, în data de 16 decembrie, întrunire de lucru care nu a avut însă cvorum. Şi pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de vineri, 19 decembrie, subiectul privitor la alegerea vicepreşedintelui este atins, doar că, de data aceasta,  nu mai este în obiectiv doar fotoliul vacantat prin plecarea lui Ioan Marinescu în funcţia de prefect este vizat, ci şi postul liberalului Gabriel Grozavu, Adrian Ţuţuianu dând, astfel, şah la PNL.

Consilierul PNL Jean Popescu a cerut preşedintelui Adrian Ţuţuianu scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului privitor la eliberarea din funcţie a vicepreşedintelui Gabriel Grozavu, pentru ca toată lumea să petreacă liniştită Sărbătorile de Iarnă. Ţuţuianu a refuzat, motivând că, în urmă cu numai câteva zile, liberalii au convocat o şedinţă extraordinară pe acest subiect, considerând în acel moment urgentă o astfel de decizie. Mai mult, potrivit lui Adrian Ţuţuianu, Iulian Vladu ar fi spus ca PNL are majoritate şi doreşte impunerea independentului Florin Antoniu în funcţia de vicepreşedinte. La aceste motive se adaugă şi refuzul liberalilor de a participa la negocierile propuse de preşedintele Consiliului Judeţean.

Liberalii au cerut o pauză de consultări de 5 minute. La revenirea în sală, Jean Popescu a motivat că multe proiecte de pe ordinea de zi nu au fost aduse la cunoştinţa aleşilor în termenul legal, prin urmare, liberalii au decis să se retragă din şedinţă.

În acest moment, majoritatea s-a stabilit în favoarea PSD care se poate baza pe cele 12 voturi ale sale, în plus, pe voturile a cinci independenţi la care se adaugă unul venit de la Vasile Moise (Partida Romilor). Surpriza a venit însă din partea a doi consilieri PNL care au decis să participe la şedinţă. Este vorba aici despre Marin Antonescu şi Neli Ion.

Rămâne de văzut cine vor fi cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, la această oră, „meciul”  fiind în plină desfăşurare. Vom reveni cu amănunte.

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.