//
SCANDAL ÎN CONSILIUL LOCAL MORENI PE TEMA TAXELOR ŞI IMPOZITELOR LOCALE. PREŞEDINTELE PNL MORENI, REACŢIE (SURPRINZĂTOARE) DUPĂ INCIDENTE Reviewed by Momizat on . Proiectul de hotărâre care viza majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 15 procente, pentru anul fiscal 2019, aflat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din Proiectul de hotărâre care viza majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 15 procente, pentru anul fiscal 2019, aflat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » SCANDAL ÎN CONSILIUL LOCAL MORENI PE TEMA TAXELOR ŞI IMPOZITELOR LOCALE. PREŞEDINTELE PNL MORENI, REACŢIE (SURPRINZĂTOARE) DUPĂ INCIDENTE

SCANDAL ÎN CONSILIUL LOCAL MORENI PE TEMA TAXELOR ŞI IMPOZITELOR LOCALE. PREŞEDINTELE PNL MORENI, REACŢIE (SURPRINZĂTOARE) DUPĂ INCIDENTE

SCANDAL ÎN CONSILIUL LOCAL MORENI PE TEMA TAXELOR ŞI IMPOZITELOR LOCALE. PREŞEDINTELE PNL MORENI, REACŢIE (SURPRINZĂTOARE) DUPĂ INCIDENTE

Proiectul de hotărâre care viza majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 15 procente, pentru anul fiscal 2019, aflat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din 29 noiembrie, a încins spiritele în Consiliul Local Municipal Moreni. Aleşii liberali s-au pronunţat împotriva proiectului respectiv, doi dintre aceştia preluând rolul de „lideri de grup”. Discuţiile au degenerat, situaţie în care dezbaterea, importantă pentru locuitorii municipiului Moreni, s-a transformat într-un adevărat scandal. Preşedintele de şedinţă a încercat, fără succes, să restabilească ordinea şi, în cele din urmă, doi dintre consilierii locali ai PNL au fost evacuaţi din sala de şedinţă.

Filmarea integrală a şedinţei poate fi vizionată pe site-ul Primăriei municipiului Moreni, proiectul care viza majorarea taxelor şi impozitelor locale aflându-se la punctul 4 al ordinii de zi: https://www.youtube.com/watch?v=kU9WALidFKs&feature=youtu.be

În exprimarea unui punct de vedere şi în creionarea unor concluzii, importante sunt, întotdeauna, (sau ar trebui să fie) argumentele. Opoziţia din Consiliul Local consideră că nu trebuie majorate taxele şi impozitele locale, argumentele putând fi cele de ordin social, în condiţiile în care mulţi locuitori ai municipiului Moreni au venituri mici. De cealaltă parte, administraţia locală spune că este pentru prima dată când taxele şi impozitele locale sunt majorate, acestea crescând până acum doar în raport cu inflaţia, şi că banii sunt necesari pentru cofinanţarea unor proiecte, în condiţiile în care numai pentru proiectul care vizează modernizarea DJ 710A, pe o lungime de 2,86 Km (drumul care leagă municipiul Moreni de Ghirdoveni),  proiect în valoare de 154 de miliarde de lei vechi, municipalitatea trebuie să vină cu 54 de lei vechi, restul banilor urmând să fie puşi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Doar că argumentele nu s-au prea putut face auzite.

 

După scandalul, deja celebru, iscat în şedinţa din 29 noiembrie, preşedintele PNL Moreni, Maria Vîrjoghe, a exprimat un punct de vedere amplu cu privire la situaţia din Consiliul Local Municipal Moreni, dar şi la cea din organizaţia locală:

 

„După un război fratricid, caracteristic istoriei liberale, a sosit  momentul ca Organizația PNL Moreni să fie condusă de o femeie. O femeie care nu va tolera injuriile, calomniile, comploturile și atacurile venite în special din interiorul organizației, către organizație. Căci, despre asta este vorba de fapt, în PNL Moreni.


Astăzi, mai mult ca oricând, PNL Moreni se află în opoziție. O opoziție îngreunată în special din cauza disensiunilor interne, față de care nu vrem să ne ascundem, dar față de care vrem să punem capăt! Cu toate acestea, am continuat și continuăm să facem opoziție PSD-ului, împotrivindu-ne total proiectelor ce se află în detrimentul cetățenilor, precum a fost cel de majorare a taxelor și impozitelor locale cu 15%.


Suntem cel mai important partid de opoziție, atât  pe plan local cât și național. Dorim în acest sens să realizăm o opoziție constructivă, în interesul cetățenilor având respectul față de lege și instituțiile statului.

Din păcate însă, ceea ce se întâmplă la Moreni, în ultima perioadă, este o sabotare a Partidului Național Liberal, ca principal motor al opoziției și dezvoltarea unui cult personal de imagine, al unor colegi, care prin limbaj, atitudini și poziționări, au demonstrat în repetate rânduri că doresc să urmeze un parcurs personal, diferit de cel al partidului și organizației locale. Este mai mult decât regretabil faptul că ședințele de Consiliu Local au ajuns să devină principala trambulină de lansare a atacurilor personale, a injuriilor și calomniilor atât față de reprezentanții administrației publice locale, cât și față de proprii colegi de partid.

Nu acesta este rolul opoziției și nu vom mai tolera de acum înainte un astfel de comportament!
Suntem adesea întrebați, ce fel de opoziție face PNL Moreni, în afara poziționărilor celor doi colegi consilieri, care, de fiecare dată când au ocazia, deturnează atât ședințele Consiliului Local cât și pozițiile celorlalți colegi. (…) Pentru a opri însă aceste spectacole publice, ce au devenit ședințele de Consiliu Local, dar și pentru a readuce normalitatea în viața internă a Organizației PNL Moreni, eu, împreună cu actuala echipă, suntem pregătiți să tăiem răul de la rădăcină, indiferent cât va fi de dureros, indiferent de atacurile, calomniile și presiunile la care vom fi supuși. (…) Mai este un an și jumătate până la alegerile locale, cele mai importante alegeri pentru organizația noastră, iar această stare de fapt, nu mai poate continua. În Organizația PNL Moreni, nu mai există oameni dispuși să facă echipă cu cei doi consilieri, iar faptul că ei încă reprezintă Partidul Național Liberal, aduce serioase prejudicii de imagine, în special organizației locale.

Noi, suntem și vom rămâne principala forță de opoziție, vom continua să rezistăm PSD-ului și ne vom pregăti cât putem de bine, pentru bătăliile electorale următoare. Dar, pentru a putea să învingem, trebuie să fim uniți, puternici și să tragem cu toții în aceeași direcție.
Chiar dacă această declarație va provoca furtuni în  paharele cu apă ale unora, putem spune cu încredere: „Apa trece, pietrele rămân!” Iar PNL Moreni va rămâne cu siguranță și după despărțirea de acești colegi. Mai mult ca sigur, vom rămâne mai întăriți, mai puternici și mai deciși să învingem principalul adversar politic și anume Partidul Social Democrat!

 

About The Author

Number of Entries : 1114

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.