//
SENATORUL ADRIAN ŢUŢUIANU A CONTESTAT HOTĂRÂREA CEX ŞI A CERUT, PE CALE DE ORDONANŢĂ PREŞEDINŢIALĂ, SUSPENDAREA ACESTEIA Reviewed by Momizat on . Senatorul Adrian Ţuţuianu a vorbit, pe larg,  în prima conferinţă de presă pe care a susţinut-o la Târgovişte după excluderea sa din PSD, despre decizia CEx de Senatorul Adrian Ţuţuianu a vorbit, pe larg,  în prima conferinţă de presă pe care a susţinut-o la Târgovişte după excluderea sa din PSD, despre decizia CEx de Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » SENATORUL ADRIAN ŢUŢUIANU A CONTESTAT HOTĂRÂREA CEX ŞI A CERUT, PE CALE DE ORDONANŢĂ PREŞEDINŢIALĂ, SUSPENDAREA ACESTEIA

SENATORUL ADRIAN ŢUŢUIANU A CONTESTAT HOTĂRÂREA CEX ŞI A CERUT, PE CALE DE ORDONANŢĂ PREŞEDINŢIALĂ, SUSPENDAREA ACESTEIA

SENATORUL ADRIAN ŢUŢUIANU A CONTESTAT HOTĂRÂREA CEX  ŞI A CERUT, PE CALE DE ORDONANŢĂ PREŞEDINŢIALĂ, SUSPENDAREA ACESTEIA

Senatorul Adrian Ţuţuianu a vorbit, pe larg,  în prima conferinţă de presă pe care a susţinut-o la Târgovişte după excluderea sa din PSD, despre decizia CEx de la începutul acestei luni, despre demersurile juridice pe care le-a întreprins deja împotriva hotărârii, dar şi despre intenţiile sale în plan politic.

Senatorul Adrian Ţuţuianu:

În primul rând, sigur că mă aflu într-o situație personală dificilă. Excluderea din Partidul Social Democrat înseamnă punerea între paranteze a 20 de ani de muncă în PSD, în viața politică județeană și națională, 20 de ani la care nu am de gând să renunț foarte ușor. (…) Nici până astăzi hotărârea Comitetului Executiv Național nu mi-a fost comunicată; nici mie, nici Organizației Județene. De asemenea, nu a fost comunicată nici hotărârea privind desemnarea unuui președinte interimar.

A doua chestiune: dat fiind refuzul de a comunica aceste hotărâri, am decis și am promovat contestația împotriva hotărârii, așa cum ea este cunoscută din spațiul public, urmând ca eventuale adăugiri să aduc la această contestație dacă cineva, vreodată, va binevoi să-mi comunice hotărârea. 

În al treilea rând,  am înregistrat la Tribunalul Dâmbovița o cerere de suspendare e executării hotărârii CEx din data de 05.11.2018, hotărâre prin care s-a dispus excluderea subsemnatului. Am cerut, pe cale de ordonanță președințială, suspendarea acestei hotărâri până la pronunțarea unei hotărâri definitive în dosarul de fond, care are ca obiect cererea de anulare a hotărârii CEx.

În legătură cu o eventuală înscriere în alt partid, senatorul Adrian Ţuţuianu a precizat că rămâne un om de centru-stânga, că va uza de toate mijloacele legale pentru a reveni în PSD şi că nu a negociat şi nici nu va negocia cu vreun partid politic.

De asemenea, senatorul Adrian Ţuţuianu  a vorbit şi despre situaţia în care se află acum organizaţia pe care a condus-o, la şefia căreia a fost desemnată, de la centru, Rovana Plumb. Totodată, Adrian Ţuţuianu le-a transmis un mesaj celor membrilor BPJ al PSD Dâmboviţa:

PSD Dâmbovița a suferit un șoc și este rupt în trei. Veți vedea asta în perioada următoare și, ce e mai grav, va conta enorm în rezultatele de la europarlamentare și prezidențiale de anul viitor. Refacerea unității PSD în Dâmbovița va fi extrem de dificilă, pentru că ruptura, știți bine, lasă urme care nu pot fi ușor acoperite. (…) Uitați-vă un pic la mișcările astea centrifuge din partid în aceste zile și veți constata ce spun eu.

În urmă cu o săptămână, colegii mei prezenți la o ședință la sediul partidului, președinți de organizații, parlamentari, primari, viceprimari, consilieri județeni au votat, la inițiativa lor, să boicoteze desfășurarea tuturor activităților politice în teritoriu. A fost o decizie luată la cald, la supărare. Dacă mă întrebați astăzi, m-am uitat pe Statut, există un text în art. 142 care spune, la alin. 10, că la propunerea președintelui partidului poate hotărî dizolvarea birourilor permanente ale organizațiilor județene.  (…)

De aceea, semnalul pe care îl dau astăzi colegilor mei aleși în BPJ este să meargă la ședințele convocate și să-și apere partidul. Că partidul nu e al Rovanei Plumb, în niciun caz al lui Radu Popa, în niciun caz al celor care încearcă să se cațere pe niște scaune într-o situație politică dificilă. Deci, îi îndemn pe colegii mei care sunt în PSD astăzi să meargă și să se bată pentru partid, pentru unitatea acestei organizații și pentru a scoate din rândurile noastre pe cei care nu au nicio legătură cu acest județ.

About The Author

Number of Entries : 1083

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.