//
SENATORUL SOCIAL DEMOCRAT TITUS CORLĂŢEAN ANUNŢĂ: ORGANIZAŢIA INTERNAŢIONALĂ A SOCIALIŞTILOR, SUSŢINERE PENTRU PSD Reviewed by Momizat on . Senatorul social democrat Titus Corlățean a anunţat că a obținut sprijinul Președintelui Internaționalei Socialiste, George A. Papandreou pentru PSD și pentru „ Senatorul social democrat Titus Corlățean a anunţat că a obținut sprijinul Președintelui Internaționalei Socialiste, George A. Papandreou pentru PSD și pentru „ Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » SENATORUL SOCIAL DEMOCRAT TITUS CORLĂŢEAN ANUNŢĂ: ORGANIZAŢIA INTERNAŢIONALĂ A SOCIALIŞTILOR, SUSŢINERE PENTRU PSD

SENATORUL SOCIAL DEMOCRAT TITUS CORLĂŢEAN ANUNŢĂ: ORGANIZAŢIA INTERNAŢIONALĂ A SOCIALIŞTILOR, SUSŢINERE PENTRU PSD

SENATORUL SOCIAL DEMOCRAT TITUS CORLĂŢEAN ANUNŢĂ: ORGANIZAŢIA INTERNAŢIONALĂ A SOCIALIŞTILOR, SUSŢINERE PENTRU PSD

Senatorul social democrat Titus Corlățean a anunţat că a obținut sprijinul Președintelui Internaționalei Socialiste, George A. Papandreou pentru PSD și pentru „respectarea procesului democratic și al rezultatului alegerilor din România”.

Social-democrații din România au fost felicitați de Organizația Internațională a socialiștilor pentru victoria obținută la alegerile parlamentare din 6 decembrie. În comunicatul de presă al Organizației internaționale a socialiștilor se arată că, în condiţiile în care rezultatul obținut face ca PSD să fie cel mai mare partid din Parlamentul României, „în conformitate cu normele și practicile constituționale din România, partidului ar fi trebuit să i se ofere posibilitatea de a numi un prim-ministru și de a încerca să formeze un guvern. Îi solicităm președintelui Iohannis, care conform Constituției României trebuie să rămână imparțial, să respecte rezultatul alegerilor, permițând PSD să numească un prim-ministru, în loc să impună candidatul la alegerea sa”, mai spune sursa citată.

Organizația internațională a socialiștilor mai consideră că șeful statului „a jucat un rol activ în campanie, a folosit funcția prezidențială într-un mod incompatibil cu standardele internaționale, după cum a menționat misiunea de evaluare electorală a OSCE în raportul său preliminar”.

Potrivit Organizației socialiștilor, procesul de constituire a următorului guvern trebuie realizat cu respectarea normelor democratice, adăugând: ”Internaționala socialistă își exprimă solidaritatea cu PSD și cu președintele său, Marcel Ciolacu, în timp ce încearcă să construiască un viitor mai bun pentru toți românii și susține eforturile partidului de a forma următorul guvern al României în conformitate cu voința exprimată democratic a poporului și practicile constituționale ale țării”, se mai arată în comunicatul socialiștilor.

About The Author

Number of Entries : 1683

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.