//
SENATORUL TITUS CORLĂȚEAN CONTINUĂ DEMERSURILE PENTRU REUNIFICAREA FAMILIEI FURDUI DIN GERMANIA Reviewed by Momizat on . Senatorul PSD Titus Corlățean continuă demersurile pentru reunificarea familiei Furdui din Germania, autoritățile germane luând copiii de lângă mama după ce fiu Senatorul PSD Titus Corlățean continuă demersurile pentru reunificarea familiei Furdui din Germania, autoritățile germane luând copiii de lângă mama după ce fiu Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » SENATORUL TITUS CORLĂȚEAN CONTINUĂ DEMERSURILE PENTRU REUNIFICAREA FAMILIEI FURDUI DIN GERMANIA

SENATORUL TITUS CORLĂȚEAN CONTINUĂ DEMERSURILE PENTRU REUNIFICAREA FAMILIEI FURDUI DIN GERMANIA

SENATORUL TITUS CORLĂȚEAN CONTINUĂ DEMERSURILE PENTRU REUNIFICAREA FAMILIEI FURDUI DIN GERMANIA

Senatorul PSD Titus Corlățean continuă demersurile pentru reunificarea familiei Furdui din Germania, autoritățile germane luând copiii de lângă mama după ce fiul cel mare al familiei ar fi povestit profesorilor că părinții o bat pe sora cea mica. Aceste acuzații, pentru care nu există dovezi clare, au fost negate de mama copiilor și

După ce în luna mai a adresat o interpelare primului ministru, Florin Vasile Cîțu, și ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Lucian Aurescu, având ca obiect necesitatea intervenției urgente a Guvernului României pe lângă autoritățile Republicii Federale Germania pentru reunificarea familiei Furdui, părinții și 7 copii minori deținători exclusivi ai cetățeniei române, săptămâna trecută senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, împreună cu deputatul Ben-Oni Ardelean, vicepreședintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, s-a deplasat în Germania (Hanovra/Walsrode/landul Saxonia Inferioară şi Berlin) pentru efectuarea unor demersuri politice şi diplomatice pe lângă autoritățile germane, în vederea reunificării familiei Furdui (părinţii şi cei șapte copii minori).

Cei doi oficiali ai Parlamentului României s-au întâlnit în prima parte a vizitei cu o serie de reprezentanţi ai asociaţiilor şi comunităţilor româneşti din Germania, Franţa şi Italia, precum şi înalţi reprezentanţi ai bisericii creştine evanghelice din care face parte familia Furdui, atât din România, cât şi din Germania şi Europa de Vest.
Programul a inclus și întâlniri oficiale cu autorităţi ale guvernului și Parlamentului landului, cu responsabili politici și ai administrației din districtul în care locuiește familia, responsabili cu competente în materie de protecția minorilor, la nivel local şi la nivelul landului în care îşi are familia reşedinţa, precum şi întâlniri cu părinţii, comunitatea românească din regiune şi comunitatea religioasă. Totodată, a inclus la Berlin întâlniri cu înalţi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe din Germania şi ai Bundestag-ului.

Cei doi oficiali români, cu mandatul Parlamentului României, au inițiat o serie de demersuri necesare şi fundamentate în baza evaluărilor şi informaţiilor obţinute pe diverse canale, pentru a susţine reunificarea familiei prin readucerea copiilor la părinţi. Au fost prezentate și subliniate argumente de natură factuală, juridice şi politice în acest sens, având în vedere normele și bunele practici în dreptul internațional şi faptul că familia este deţinătoare exclusiv a cetăţeniei române.
În acest context, misiunea parlamentară a prezentat argumente obiective care să sprijine ideea că măsura de preluare temporară a copiilor de către Jugendamt (autoritatea germană pentru protecţia copilului) este în mod clar disproporţionată. Totodată, cei doi parlamentari au semnalat în mod direct autorităţilor o serie de elemente în legătură cu gestionarea cazului menţionat de către Jugendamt, care ridică serioase semne de întrebare asupra caracterului obiectiv al unora din deciziile adoptate.
Misiunea parlamentară salută caracterul constructiv şi fundamentat pe deschidere şi bună credinţă, în baza elementelor de drept naţional şi internaţional, precum şi pe baza relaţiilor bilaterale solide între România şi Germania, al modului cu care au avut loc contactele cu autorităţile federale de la Berlin şi de land, la Hanovra. Totodată, semnalează cu regret o serie de elemente importante inadecvate constatate în gestionarea cazului la nivel local. În acest sens, cei doi parlamentari urmează să prezinte un Raport conducerii Parlamentului României, cât şi autorităţilor guvernamentale pentru continuarea şi finalizarea cu succes a obiectivului de reunificare a familiei Furdui, părinţii şi cei șapte copii.
De asemenea, misiunea adresează mulţumiri pentru colaborarea cu asociaţiile românilor din afara ţării şi a cultelor evanghelice menţionate, din România şi diasporă. Totodată, transmite aprecierea pentru modul corect instituţional al colaborării cu Ministerul Afacerilor Externe din România şi respectiv din Germania.

About The Author

Number of Entries : 1114

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.