//
SENATORUL TITUS CORLĂȚEAN DESPRE NEREGULILE DIN CADRUL ANCHETEI DE LA COJASCA. ”ESTE O ACȚIUNE POLITICĂ DIN PARTEA PNL DE A LOVI PSD” Reviewed by Momizat on . Senatorul social democrat Titus Corlățean, a prezentat public, într-o conferință de presă, o serie de nereguli din cadrul anchetei care vizează dosarul de suspi Senatorul social democrat Titus Corlățean, a prezentat public, într-o conferință de presă, o serie de nereguli din cadrul anchetei care vizează dosarul de suspi Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » SENATORUL TITUS CORLĂȚEAN DESPRE NEREGULILE DIN CADRUL ANCHETEI DE LA COJASCA. ”ESTE O ACȚIUNE POLITICĂ DIN PARTEA PNL DE A LOVI PSD”

SENATORUL TITUS CORLĂȚEAN DESPRE NEREGULILE DIN CADRUL ANCHETEI DE LA COJASCA. ”ESTE O ACȚIUNE POLITICĂ DIN PARTEA PNL DE A LOVI PSD”

SENATORUL TITUS CORLĂȚEAN DESPRE NEREGULILE DIN CADRUL ANCHETEI DE LA COJASCA. ”ESTE O ACȚIUNE POLITICĂ DIN PARTEA PNL DE A LOVI PSD”

Senatorul social democrat Titus Corlățean, a prezentat public, într-o conferință de presă, o serie de nereguli din cadrul anchetei care vizează dosarul de suspiciune eliberare vize de flotant, în care primarul de la Cojasca, Victor Gheorghe, a fost arestat la domiciliu:

„Este un gest al echipei de strângere a rândurilor, pentru că, dincolo de probleme de fond, pe care nu le comentăm pentru că acolo se vor pronunța niște judecători. În egală măsură este o acțiune politică din partea PNL-ului de a lovi în Partidul Social Democrat, de a lovi în aleșii săi și de a încerca să obțină, nemeritat, pentru că nu au făcut nimic nici la Braniștea, nici la Cojasca, dimpotrivă aici au blocat funcționarea instituției primăriei și a Consiliului Local. Au făcut cel mult rău și atunci ne-am uitat la niște aspecte și am constat niște lucruri total în neregulă. Voi menționa doar câteva chestiuni legat de modul în care s-a desfășurat, încă de la început, ancheta. Există o informație, și este confirmată de acte procesuale, faptul că exista un dosar pe tema respectivă, cu vize de flotant, încă de la începutul anului 2020. Dacă este așa, pun întrebarea celor care au declanșat această acțiune, ca instituție numită poliție și celor care conduc IPJ Dâmbovița, inspectorul șef Antofie și respectiv unul dintre adjuncți, domnul Moraru. Vi se pare moral ca , după atâta timp, exact în săptămâna de campanie electorală să se declanșeze o astfel de procedură? Dacă au fost elemente, dacă au fost probe, dacă au fost indicii, era normal ca ancheta să se desfășoare deja în anul 2020. Nu este o întrebare retorică, ci este pentru cei care sunt convins că ne urmăresc acum.

Punctul numărul doi, cum poate în statul român, membru al Uniunii Europene și al Alianței Nord Atlantice, să prezume că e un stat democratic, cum poate cineva să invoce că dreptul la apărare este respectat atunci când li se refuză, în cadrul anchetei, accesul la dosar avocaților celui care este acuzat? Cum poate cineva să se apere, fructificând dreptul fundamental prevăzut de Constituție și de Convenția Europeană a Drepturilor Omului, dreptul la apărare, când i se refuză accesul la dosar?

Prezumția de nevinovăție este o glumă, în acest caz a fost o glumă de la bun început, când, pe de o parte se refuză accesul la dosar, iar pe de altă parte se sifonează în presă tot felul de elemente care să construiască imaginea de vinovăție a unei persoane, în speță primarul comunei Cojasca, care deja să fie considerat vinovat la nivelul opiniei publice. Securiștii au lucrat în toți anii aceștia exact așa în România și nu este în regulă pentru că, ajung astfel și la al treilea element, a reține prin ordonanță o persoană, lipsire de libertate este o chestiune gravă, iar legile în Româna spun când se lipsește de libertate o persoană. Trebuie să fie un grad de pericol important. Sunt alte motive pe care legea penală le prevede, nu există acest grad de pericol social, a fost mai importantă demonstrația aceasta de imagine de a umili un om, de a transmite un semnal.

Este rușinos. Mai mult decât atât, există o informație verificată, și anume faptul că una dintre persoane ar fi «mărturisit», persoană din echipa de la primărie, o faptă, secretara primăriei. E un lucru, dar e un lucru cunoscut faptul că era în conflict cu primarul de foarte multă vreme. Fusese dată afară din rațiuni profesionale, s-a dus în instanță, a câștigat, s-a întors și n-a mai funcționat relația. Deci era o atitudine evident negativă față de primar. Or, formulele pe care această doamnă secretar le-a folosit în declarație, potrivit informațiilor de care dispunem «recunosc și regret faptele»… Știți ce cunoscut îmi sună formula pentru sistemul securist ce dictează, iar cel prins cu ușa recunoaște?

Mare atenție la cum construiți acest dosar dumneavoastră, cei care anchetați, respectați legea, pentru că toate lasă urme, iar mai devreme sau mai târziu există răspundere judiciară și penală pentru eventuale fapte împotriva legii în cadrul anchetei.

Ce pot să spun despre faptul că cineva este chemat la poliție, ținut 3 ore pe coridoare, și după aceea i se dă un mandat de aducere? Care mai este logica, într-un stat de drept, pentru astfel de acțiune ilogică/ Vreți să umiliți oamenii/ Vreți să faceți demonstrații publice/ Să aruncați cu vina/ Respectați legea în acest stat pentru că dumneavoastră, cei care conduceți Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița, toate lucrurile pe care le faceți, dacă nu respectați legea, se vor arăta mai devreme sau mai târziu, toate țin de securitatea națională , ordinea publică ține de securitate națională, și vom avea grijă să semnalăm instituțiilor de securitate națională lucruri cu elemente concrete care privesc modul de gestionare a acestui subiect.

Vreau să mai pun o întrebare Ministrului de Interne și primului ministru. Vi se pare normal că imediat după ce primarul de la Cojasca a fost reținut, vizita celui care încă conduce Camera Deputaților, numărul patru în stat, președintele PNL și desantul de la Cojasca să se finalizeze cu faptul că s-a celebrat succesul la casa numitului Bamboi, la cârciuma numitului Bamboi, cu protecția poliției de jur împrejur? Domnule prim ministru, domnule ministru de Interne, vi se pare firesc? Poliția are alte competențe”, a declarat astăzi senatorul social democrat.

About The Author

Number of Entries : 1761

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.