//
SENATORUL TITUS CORLĂȚEAN: PSD, DISPUS LA DIALOG Reviewed by Momizat on . În contextul actualei crize politice, Senatorul Titus Corlățean, președintele Departamentului pentru politică externă al PSD și vicepreședinte al partidului, a În contextul actualei crize politice, Senatorul Titus Corlățean, președintele Departamentului pentru politică externă al PSD și vicepreședinte al partidului, a Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » SENATORUL TITUS CORLĂȚEAN: PSD, DISPUS LA DIALOG

SENATORUL TITUS CORLĂȚEAN: PSD, DISPUS LA DIALOG

SENATORUL TITUS CORLĂȚEAN: PSD, DISPUS LA DIALOG

În contextul actualei crize politice, Senatorul Titus Corlățean, președintele Departamentului pentru politică externă al PSD și vicepreședinte al partidului, a declarat că varianta propusă de cel mai mare partid din România este aceea a unui guvern de adevărați tehnocrați care să guverneze în această perioadă de criză, până în primăvară, când se pot organiza alegeri anticipate:

„PSD a aplicat, ca și în cazul Guvernului Cîțu, același corecții necesare și entității numite USR care a primit această învestire… Știm foarte bine că președintele nu a avut inițial soluții și ca să câștige timp, pe spinarea USR-ului a folosit această manevră și s-a pierdut foarte mult timp, iar acest lucru ne-a deranjat. În mod predictibil, USR -ul, care era izolat, a căzut la vot și după prestații extrem de îndoielnice din partea unor așa ziși miniștrii candidați în comisii, dar și în baza unui program de guvernare care a conținut capitole absolut dezastruoase. Noi, PSD, suntem constanți în abordare.

E o criză foarte dură, e o situație foarte gravă din punctul de vedere al pandemiei și socio-economic… Dacă era pe timp de pace, soluția corectă democratic era degenerare prin alegeri anticipate al unui nou Guvern cu legitimitate populară, o majoritate solidă care să scoată România din criză, să ducă corabia asta la mal până în primăvară. Fiind această perioadă foarte dificilă, este nevoie de înțelepciune și ăsta este și sensul apelului pe care Marcel Ciolacu l-a făcut în Parlament. Ar trebui forțele politice să aibă un dialog politic și să găsească o soluție de stabilitate pentru o perioadă, până spre primăvară, până la alegeri anticipate. Din acest motiv noi am privilegiat această soluție a unui Guvern nepolitic, de specialiști, însă cu susținere politică în Parlament. Acesta este lucrul important, un Guvern de specialiști care să aibă o susținere largă politică în Parlament, care să facă ceea ce trebuie să facă un Guvern în situație de criză, și pe dimensiune de sănătate urgent, și pe dimensiunea socio-economică tot urgent, pentru că vor fi milioane de români care vor suferi grav de pe urma guvernării anterioare. Suntem dispuși să contribuim politic la un efort de dialog și de găsire a unui Guvern. Aceasta a fost poziția PSD, nepolitic, cu specialiști reali, dar nu tehnocrații aceia din 2015 ai lui Cioloș, profesioniști care să ofere soluții credibile și eficace pe care noi să le susținem din Parlament”, a declarat senatorul PSD Titus Corlățean.

About The Author

Number of Entries : 1690

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.