//
SENATORUL VALENTIN CALCAN – COMUNICAT DE PRESĂ PE MARGINEA PROIECTULUI DE LEGE PRIVIND INCUBATORUL DE AFACERI Reviewed by Momizat on . Senatorul Valentin Calcan a transmis un comunicat de presă care are ca temă proiectul de lege privind Incubatoarele de Afaceri, proiect care a fost dezbătut și Senatorul Valentin Calcan a transmis un comunicat de presă care are ca temă proiectul de lege privind Incubatoarele de Afaceri, proiect care a fost dezbătut și Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » SENATORUL VALENTIN CALCAN – COMUNICAT DE PRESĂ PE MARGINEA PROIECTULUI DE LEGE PRIVIND INCUBATORUL DE AFACERI

SENATORUL VALENTIN CALCAN – COMUNICAT DE PRESĂ PE MARGINEA PROIECTULUI DE LEGE PRIVIND INCUBATORUL DE AFACERI

SENATORUL VALENTIN CALCAN – COMUNICAT DE PRESĂ PE MARGINEA PROIECTULUI DE LEGE PRIVIND INCUBATORUL DE AFACERI

Senatorul Valentin Calcan a transmis un comunicat de presă care are ca temă proiectul de lege privind Incubatoarele de Afaceri, proiect care a fost dezbătut și aprobat în Senat.

        Senatorul Valentin Calcan precizează: „Proiectul de lege are ca obiect reglementarea regimului juridic de înființare și funcționare a incubatoarelor de afaceri prin acordarea de facilități din partea autorităților publice pentru fondatorii acestora. Acesta stabilește principiile de funcționare a incubatoarelor de afaceri, definește termenii, expresiile și modalitățile de înființare. De asemenea, stabilește perioada de valabilitate a titlului de incubator de afaceri, tipurile de incubatoare, modul de administrare și gestionare, condițiile, obligațiile și serviciile administratorului, condițiile de eligibilitate ale rezidenților incubatorului de afaceri, sursele de finanțare precum și facilitațile pentru fondatorul incubatorului de afaceri.  Ca autoritate cu atribuții în domeniu este desemnat Departamentul pentru IMM-uri și Mediul de Afaceri.

               Facilitațile acordate fondatorilor sunt: scutirea, cu acordul autorității publice locale, de la plata impozitului pe terenul aferent incubatorului, de la plata impozitului pe cladiri, de la plata oricăror taxe datorate bugetelor locale pentru eliberarea certificatelor de urbanism, autorizațiilor de construire și desființare, alte facilități.

               Având în vedere situația actuală a IMM-urilor aflate în faza de start-up care se confruntă cu probleme considerabile cauzate de lipsa unui spațiu în care să își desfășoare activitatea, a suportului reprezentat de servicii de consultantă, juridice și de contabilitate și lipsa suportului financiar, această lege poate fi o bună soluție pentru rezolvarea acestor probleme”.

 Valentin Calcan, Senator

About The Author

Number of Entries : 1682

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.