//
SENATORUL VALENTIN CALCAN – DECLARAŢIE DUPĂ ADOPTAREA LEGII CARE INTERZICE FUMATUL ÎN SPAŢIILE ÎNCHISE Reviewed by Momizat on . În sfârşit, Camera Deputaţilor a votat legea privind modificarea L349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. În sfârşit În sfârşit, Camera Deputaţilor a votat legea privind modificarea L349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. În sfârşit Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » SENATORUL VALENTIN CALCAN – DECLARAŢIE DUPĂ ADOPTAREA LEGII CARE INTERZICE FUMATUL ÎN SPAŢIILE ÎNCHISE

SENATORUL VALENTIN CALCAN – DECLARAŢIE DUPĂ ADOPTAREA LEGII CARE INTERZICE FUMATUL ÎN SPAŢIILE ÎNCHISE

SENATORUL VALENTIN CALCAN – DECLARAŢIE DUPĂ ADOPTAREA LEGII CARE INTERZICE FUMATUL ÎN SPAŢIILE ÎNCHISE

În sfârşit, Camera Deputaţilor a votat legea privind modificarea L349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. În sfârşit, poţi să mergi într-un restaurant sau într-o cafenea şi să nu-ţi mai umpli plămânii cu fumul de ţigară al vecinului de masă. 

Adoptarea acestei legi nu a fost uşoară. Aceasta a fost votată în unanimitate la senat în data de 8 iunie 2011. Apoi, timp de patru ani şi şase luni acest proiect a fost blocat în comisiile deputaţilor. Prea mult timp a trecut pentru o lege atât de importantă! De ce?

Poate pentru că ne-am obişnuit cu toţii cu acel păgubos „merge şi aşa”. În loc să prevenim, noi reacţionăm în urma unor tragedii. De exemplu, legea privind câinii maidanezi stătea prin Parlament, uitată de vreme şi, din păcate, numai în urma tragediei familiei bucureştene care şi-a pierdut un copil sfâşiat de maidanezi, aceasta a fost votată. Sau, de exemplu, mai recent, guvernul a reacţionat şi a dat forţă sporită pompierilor numai în urma nenorocirii din Clubul Colectiv.

Fumatul, însă, nu părea a fi o tragedie. Să fumezi într-un restaurant, lângă un copil sau o femeie însărcinată era un lucru obişnuit. Poate de aceea legea a stat peste patru ani pentru a fi în sfârşit adoptată.

A fost făcut un pas important dar se mai port face şi alţii. spre exemplu, în Anglia este deja interzis să fumezi în maşină dacă în interior se află şi un copil minor. La noi, încă este posibil!

Senator Valentin Calcan

About The Author

Number of Entries : 1683

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.