//
SITUAŢIA MOMENTULUI DE LA CORBII MARI: ŞAPTE CAZURI CONFIRMATE. TREI SATE ALE COMUNEI, AFECTATE Reviewed by Momizat on . Într-o intervenţie televizată, primarul comunei Corbii Mari, Ionuţ Bănică, a vorbit despre situaţia dramatică pe care o traversează localitatea: alte şapte pers Într-o intervenţie televizată, primarul comunei Corbii Mari, Ionuţ Bănică, a vorbit despre situaţia dramatică pe care o traversează localitatea: alte şapte pers Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » SITUAŢIA MOMENTULUI DE LA CORBII MARI: ŞAPTE CAZURI CONFIRMATE. TREI SATE ALE COMUNEI, AFECTATE

SITUAŢIA MOMENTULUI DE LA CORBII MARI: ŞAPTE CAZURI CONFIRMATE. TREI SATE ALE COMUNEI, AFECTATE

SITUAŢIA MOMENTULUI DE LA CORBII MARI: ŞAPTE CAZURI CONFIRMATE. TREI SATE ALE COMUNEI, AFECTATE

Într-o intervenţie televizată, primarul comunei Corbii Mari, Ionuţ Bănică, a vorbit despre situaţia dramatică pe care o traversează localitatea: alte şapte persoane au fost confirmate cu COVID-19. Intervenţia edilului a fost şi strigăt de ajutor la adresa autorităţilor judeţene şi a guvernului, întrucât, în acest moment, pare că se luptă singur să stăpânească răspândirea coronavirusului în localitate. Ieri, 26 martie, a fost consemnat decesul unui bărbat din localitate, infectat, în urmă cu câteva zile, cu coronavirus.

„Din păcate, la noi în comună a fost primul caz (din județ – n.r.), în urma unui contact la o clinică pentru dializă din București. Persoana respectivă a decedat, Dumnezeu să-l odihnească. Astăzi, avem încă trei cazuri noi confirmate, de la același centru de dializă, care nu sunt contacți direcți ai primului caz. Referitor la primul caz, avem alte patru persoane confirmate, care au fost contacți direcți cu el. Problema noastră este că, deja, această stare s-a întins în aproape toate satele comunei noastre; avem trei sate afectate de acest coronavirus, 167 de persoane izolate, 40 de gospodării”.

Primarul comunei Corbii Mari, Ionuţ Bănică, solicită testarea cetățenilor din comună, dacă este posibil, sau, în mod obligatoriu, a tuturor contacților direcți cu persoane confirmate și a personalului medical, de poliție și autorităților publice locale care acționează, în acest moment, pe raza comunei; asigurarea de material logistic specific – măști, combinezoane, dezinfectant pentru cetățeni; sprijin cu personal abilitat (Poliție, Jandarmerie, Armată), în vederea asigurării ordinii și și liniștii publice.

În acest moment, oamenii nu pot decât să spere că autorităţile judeţene şi cetrale vor interveni operativ pentru a oferi sprijin în efortul de limitare a răspândirii coronavirusului în localitate.

About The Author

Number of Entries : 1683

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.