//
SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE Reviewed by Momizat on . AUTENTICA SMERENIE MANIFESTĂ PUTERNICA CREDINȚĂ ÎN DUMNEZEU În prima Duminică a perioadei liturgice a Triodului, în ziua de 21 februarie 2021, Înalt prea sfinți AUTENTICA SMERENIE MANIFESTĂ PUTERNICA CREDINȚĂ ÎN DUMNEZEU În prima Duminică a perioadei liturgice a Triodului, în ziua de 21 februarie 2021, Înalt prea sfinți Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

AUTENTICA SMERENIE MANIFESTĂ PUTERNICA CREDINȚĂ ÎN DUMNEZEU

În prima Duminică a perioadei liturgice a Triodului, în ziua de 21 februarie 2021, Înalt prea sfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște.

În prezența a numeroși credincioși, a hirotonit întru preot pe tânărul diacon Radu Dinescu, pe seama Parohiei Vulcana Pandele, Protoieria Pucioasa și pe tânărul Marius Cosmin Cătălina întru diacon, pe seama Parohiei Burduca, Protoieria Găești. Ambii sun tabsolvenți ai Facultății de Teologie și Științele Educației din cadrul Universităţii Valahia din Târgoviște.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a evidențiat mesajul misionar și duhovnicesc al Pildei Vameșului și a Fariseului, arătând pericolul falsei smerenii, ca formă ascunsă de mândrie, precum și al neaprofundării credinței prin intermediul pocăinței. Smerenia este rădăcină tuturor virtuților, ce are puterea de a birui întotdeauna slava deșartășia ne deschide ușile pocăinței. Adevărată smerenie contribuie la zidirea noastră sufletească, precum și la sprijinirea eforturilor duhovnicești ale aproapelui. De aceea, avem datoria de a învinge mereu tentația mândriei fariseului și a alege calea smereniei vameșului, pentru a aprofunda calea mântuirii.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

About The Author

Number of Entries : 1083

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.