//
SOLUŢII PENTRU ALIMENTAREA CU APĂ A ORAŞULUI PUCIOASA Reviewed by Momizat on . Cea mai mare problemă a oraşului Pucioasa este alimentarea cu apă potabilă. Din fericire, oamenii au încă apă la robinet, doar că situaţia a impus găsirea unei Cea mai mare problemă a oraşului Pucioasa este alimentarea cu apă potabilă. Din fericire, oamenii au încă apă la robinet, doar că situaţia a impus găsirea unei Rating: 0
You Are Here: Home » Recomandate » SOLUŢII PENTRU ALIMENTAREA CU APĂ A ORAŞULUI PUCIOASA

SOLUŢII PENTRU ALIMENTAREA CU APĂ A ORAŞULUI PUCIOASA

SOLUŢII PENTRU ALIMENTAREA CU APĂ A ORAŞULUI PUCIOASA

Cea mai mare problemă a oraşului Pucioasa este alimentarea cu apă potabilă. Din fericire, oamenii au încă apă la robinet, doar că situaţia a impus găsirea unei soluţii pe termen lung. Barajul de la Pucioasa aproape că a secat în urmă cu câteva zile, la efectele secetei adăugându-se şi faptul că lacul este colmatat. În momentul construcţiei, prin anii 70, barajul avea un volum util de 10,5 milioane mc de apă, acum, are un volum util real de 3 milioane de metri cubi din care în baraj se află un pic peste 500.000 mc de apă. Dată fiind această situaţie, zilele trecute autorităţile au mers în zona montană pentru a identifica o soluţie, o sursă alternativă,  şi în sfârşit se conturează una. Aşa că putem vedea jumătatea plină a paharului. Este vorba de o aductiunea din conducta MHC Water Power, ce aduce apa din Lacul Scropoasa in zona Barajului Pucioasa! Au verificat calitatea apei şi a venit  confirmarea calitatii ei, asa ca vor fi parcurse toate etapele legale pentru exproprierea culoarului pe care trece aceasta conducta. Autorităţile speră ca la sfârşitul anului viitor, locuitorii oraşului Pucioasa să aibă la robinet apă curată. Studiul de Fezabilitate este gata, investiţia se ridică la 1,2 milioane de lei şi se va realiza în asociere cu CJ Dâmboviţa.

Constantin Ana, primarul oraşului Pucioasa, a subliniat, pe o reţea socială: „Am mers în toată zona montană şi am identificat la faţa locului toate sursele de apă ce au fost prezentate ca soluţie pentru alimentarea oraşului nostru! E clar ca avem o singură variantă! 
Aducţiunea din conducta MHC Water Power, ce aduce apa din Lacul Scropoasa, trecând prin Lacul Dobreşti în zona Barajului Pucioasa!!!

Am verificat calitatea apei, am primit confirmarea calităţii ei, asa ca vom parcurge în curand toate etapele legale pentru exproprierea culoarului pe care ca trece aceasta conducta!

Avem toate şansele ca, la sfârşitul anului viitor, să bem la robinet apă curată!!!”

About The Author

Number of Entries : 1683

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.