//
TABĂRĂ DE EDUCAȚIE MONTANĂ ÎN BUCEGI Reviewed by Momizat on . Asociaţia Chindia Jurasic Park implementează în perioada 1 - 31 august 2022, în parteneriat cu Asociația Ecologică Floare de Colț şi cu finanţare din partea Pri Asociaţia Chindia Jurasic Park implementează în perioada 1 - 31 august 2022, în parteneriat cu Asociația Ecologică Floare de Colț şi cu finanţare din partea Pri Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » TABĂRĂ DE EDUCAȚIE MONTANĂ ÎN BUCEGI

TABĂRĂ DE EDUCAȚIE MONTANĂ ÎN BUCEGI

TABĂRĂ DE EDUCAȚIE MONTANĂ ÎN BUCEGI

Asociaţia Chindia Jurasic Park implementează în perioada 1 – 31 august 2022, în parteneriat cu Asociația Ecologică Floare de Colț şi cu finanţare din partea Primăriei Municipiului Târgoviște, proiectul „TABĂRĂ DE EDUCAȚIE MONTANĂ”. Scopul proiectului este stimularea participării elevilor şi profesorilor din municipiul Târgovişte la activităţi de educaţie montană, pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şi menţinerea unei bune stări de sănătate, atât individual, cât și la nivel de comunitate.

            Astfel, în perioada 21-25 august 2022, la Pensiunea Gură de Rai din munţii Bucegi se vor desfăşura activităţile teoretice şi practice ale taberei tematice de educaţie montană, chiar în inima masivului Bucegi, supranumit „leagănul” turismului montan românesc. Un număr de 33 de elevi, însoțiți de 3 cadre didactice, vor fi coordonaţi de 4 monitori ai asociaţiei și vor deprinde tainele naturii parcurgând trasee de drumeţie, luând parte la activităţi de alpinism (cățărare asigurată, tip manșă și rapel, cu dublă asigurare), speologie (peșteri naturale sau cavități antropice), orientare cu busola, ecologizare, identificare a marcajelor turistice din zonă, pericole în munți, măsuri de prim ajutor etc..

            Proiectul va contribui astfel la promovarea zonei turistice montane a județului Dâmbovița, a  rezervaţiilor şi monumentelor naturii din Parcul Natural Bucegi şi va stimula participarea tinerilor la activităţi specifice turismului montan specializat, ca formă de educație pentru sănătate. Implicit, cei 33 de elevi participanţi la activităţile proiectului vor fi motivaţi să se implice pe viitor şi la alte acţiuni de educație în domeniul turismului montan și vor deveni mai  preocupaţi de protejarea mediului înconjurător, precizează Posta Nicolae, preşedinte ACJP, coordonatorul proiectului.

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.